• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Elitserien bjuder på tacklingskavalkad

30 januari 2013 14:05

Varannan onsdag kollar Hockeyligan.se in de senaste två veckornas bästa tacklingar. Så luta dig tillbaka och njut av härliga proppar från Elitserien.


Tacklingarna som visas i klippet är endast tacklingar som varken renderat i utvisning eller skada.

Som det har varit tidigare under säsongen så är det Brynäs som toppar lagstatistiken över flest tacklingar. Brynäs har satt in 674 tacklingar. Med det är man det enda laget som tacklat fler än 600 gånger. Värt att notera på listan över topp fem är att både serieledande Skellefteå och tvåan HV71 finns med bland de lag som tacklar flitigast.

Med 388 tacklingar är det AIK som har tacklat minst. AIK har faktiskt legat i botten av tacklingstabellen ända sedan säsongsstarten.

Daniel Rahimi - tacklar mest av alla

Tittar vi lite mer noga på specifika spelare som gillar när det smäller i sargerna så hittar vi för första gången på länge en back i toppen av tabellen. Det handlar om Linköpings Daniel Rahimi som leder med 104 tacklingar. Han är därmed den första och än så länge den enda som tacklat över 100 gånger. De tidigare topptacklarna Sebastian Enterfeldt från Brynäs och Marius Holtet från Färjestad skuggar på plats två och tre.

Brynäs är också det lag som har flest spelare på listan över topp tio. Nämligen tre stycken. Förutom Sebastian Enterfeldt finns även Jörgen Sundqvist och Andreas Thuresson med bland de tacklingsvilliga Brynäsarna. Inte så konstigt då att Brynäs toppar tacklingstabellen.