• Huvudsponsorer

Häng med in i situationsrummet

2 mars 2015 10:15

Varje mål granskas. Tacklingar och heta situationer övervakas av mängder med kameravinklar och utbildade domarögon. SHL:s siuationsrum är redo varje matchkväll och ser till så att allt sker enligt regelboken. Häng med när SHL.se gör ett studiobesök i SHL:s situationsrum.


Det är onsdag och tre matcher står på schemat i SHL. Någonstans i Stockholm har videodomarna samlats i SHL:s situationsrum för att göra sig redo inför matchkvällen. Tillsammans med den forne huvuddomaren Christer Lärking håller man koll på det som sker under SHL:s matcher.

Lärking är ansvarig för situationsrummet och är också den som har huvudfokus på spelarnas säkerhet. Det innebär att Lärking är den som kollar in specifika situationer och tacklingar extra noga för att se om något ska anmälas till Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd.

Bredvid honom finns videodomarna som granskar alla mål som görs i SHL, för att se till så att allt går rätt till.

SHL.se hängde med den tighta gruppen in i rummet under en matchkväll för att få en inblick och för att ge fansen en inblick om hur arbetet egentligen går till.

Fotnot. Detta reportage publicerades under säsongen 2014/2015 och det som sägs gällande regler och rutiner gäller den säsongen och kan ha ändrats till senare säsonger. Sedan säsongen 2015/2016 är det till exempel videomåldomarna i situationsrummet som har sista ordet om målsituationer.