• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Idag 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Fredag Fre 2 Mars Mar

Jonathan Granström: "Det känns jättekul att vara tillbaka"

19 maj 2016 15:20

Efter två år i Norrbotten och Luleå Hockey är nu Jonathan Granström tillbaka i Brynäs. Ett treårskontrakt är påskrivet och Granström är nu åter på platsen man kan kalla hans hemmaplan. "Det är en del nya ansikten men det är klart att man känner igen sig" säger han till SHL.se


När säsongen tog slut i våras för Luleå Hockey i och med uttåget mot Frölunda i semifinalen med 2-4 i matcher så innebar det också att Jonathan Granströms tid i Norrbotten var över. Efter två säsonger är det Gävle som åter är hemmabas för forwarden som skrivit på för tre år med sitt nygamla Brynäs.

– Det var en rolig säsong ifjol, och det var tungt att vi inte kunde knipa Frölunda i semfinalen, säger Granström om fjolåret.

Många Luleåsupportrar ville att Granström skulle stanna och skriva nytt kontrakt. Lika många Brynässupportrar var glada över att Granström nu valde att vända tillbaka till Brynäs. Det är onekligen så att Jonathan Granström vet hur man tar sig till fansens hjärtan.

– Haha, jag vet inte vad det beror på. Det är kanske bättre att supportrarna själva eller någon annan förklarar vad det beror på, men det är såklart väldigt kul att man uppskattas.

Varför är du så populär tror du? – Det är så svårt att svara på. Jag vet faktiskt inte, men jag vet att jag jobbar hårt och ger alltid allt i alla lägen, och det är väl sådant som fansen gillar.

Just nu pågår den första delen av en lång sommarträning för Granström och hans Brynäs. Detta blir tredje veckan som Granström är på plats i sitt nya lag och just nu tränar klubben hårt med två intensiva pass om dagen.

– Vi tränar en hel del i smågrupper just nu. Vi jobbar tätt och hårt tillsammans. Det känns jättebra.

Hur står sig formen? – Det är klart att man inte är i samma form nu som man kommer vara när det är dags att kliva av sommarträningen. Men det känns som det ska tycker jag. Jag ligger på den nivå jag brukar så man kan väl kalla det att man ligger i ett normalläge.

Är det som att vara hemma igen? – Både och. Det är klart att man känner mycket folk här och känner igen sig överallt, men det är en hel del nya ansikten också, med nya tränare och sådär så det är lite som har ändrats sedan jag senast var här.

"Blir speciellt åt andra hållet nu"

Granström berättar om att det var speciellt första gången han mötte Brynäs i Luleåtröjan. Nu vänds det tillbaka och nu ska han istället möta Luleå i Brynäströjan igen.

– Det är alltid speciellt att möta ett gammalt lag. Man skaffar sig vänner för livet när man spelar ihop, och då blir det speciellt när man helt plötsligt ska ställas mot varandra. Men det är som alla andra säger, att när pucken väl släpps så är det match och då kör man på som vanligt ändå. Men det är klart att det kommer bli speciellt igen. Fast åt andra hållet.

Brynäs kommer fortsätta sin gemensamma sommarträning fram till midsommar. Då väntar några veckor semester varvat med egen träning. För Granströms del betyder den lediga tiden mest tid för familj och sina hundar.

– Det brukar bli så att man kopplar bort hockeyn en del och är med kompisar och familj lite mer. Men sen har jag ju hundar också och det tar lite tid och jag brukar vara ute mycket med dem.

Ut i skogen? – Det stämmer. Det är ju jakthundar jag har, men det är inte riktigt säsong för det på sommaren, men jag gillar naturen och det blir nog en del fiske istället.

Så du plockar inte fram golfklubborna? – Haha, får jag chansen att slippa spela golf så tar jag gärna den.

Men innan ledigheten kommer så är det fortsatt fullt fokus på hockeyn och Jonathan Granström vet vad som krävs.

– Du vill alltid bli bättre på det du gör. Jag tror att jag kan utveckla alla delar i mitt spel och man vill alltid vara en del i ett lag som gör laget bättre. Det gör det värt att träna på ordentligt nu under sommaren.