• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Resultat: MODO spelade ut mot Frölunda

29 januari 2013 21:40

I tisdagkvällens fulla omgång fick vi se segrar för Luleå, Skellefteå, HV71, AIK, Växjö och MODO där just MODO:s seger med 6-1 över Frölunda stack ut i mängden.


MODO-Frölunda 6-1

Hemmalaget rivstartade matchen med att rycka ifrån till en tidig tvåmålsledning. Först i numerärt underläge när backen Richie Regehr följde med upp i en kontring och avslutade läckert i nättaket till 1-0. 2-0 kom kort därefter när Mario Kempe tryckte in en puck under Linus Fernström från nära håll.

Efter den starten jobbade sig Frölunda in i matchen men 2-0 stod sig perioden ut.

Frölunda öppnade andra perioden bättre än MODO men det var MODO som stod för produktionen. Dave Spina satte fart på en soloräd, rundade hela försvaret inklusive Fernström och snyggt placerade in 3-0. Frölunda jobbade och slet men hade inte turen på sin sida. Det bevisades när Mattias Ritola snärtade in 4-0 med en backhand när klockan stod på 19:58.

Tredje perioden blev sedan följdaktligen lite temposvagare och det kändes som att det mesta spelades av bara. Men målen kom ändå. Först reducerade Magnus Kahnberg i powerplay till 4-1 men sen kom Kristian Forsberg in i bilden. Med två snabba mål såg han till att slutsiffrorna skulle skrivas till 6-1.

Färjestad-Skellefteå 0-1

Färjestad tog tag i matchinledningen direkt och satte in en ordentlig press mot Skellefteåkassen. Men Markus Svensson stod emot med sitt storartade spel och istället var det Skellefteå som skulle få måljubla. Fredrik Lindgren fick trampa in från sin backplats och avsluta distinkt till 0-1 efter den första perioden.

Skellefteå startade andra perioden bättre och såg mer involverade ut i spelet. Man skapade också mycket målchanser i en böljande period. Men det blev inga mål i en match som definitivt passar in under temat toppmatch.

Färjestad startade den tredje perioden på samma vis som den första. Full fart framåt. Men Joacim Eriksson visade varför han är uttagen i landslaget. Han stopapde allt i hans väg och såg till att hålla sin nolla intakt. Skellefteå försvarade sig bra och Fredrik Lindgrens mål från första perioden stod matchen ut.

Luleå-Linköping 4-1

Luleå tog kommandot i matchen direkt och målen lät inte vänta på sig. 1-0 kom från jan Sandström som snyggt satte pucken i krysset med ett handledsskott. 2-0 kom på ett likvärdigt sätt sen Linköping glömt bort markeringen på Niklas Olausson. Luleå styrde spelet och hade bud på mer redan i den första perioden.

Luleå fortsatte att trumma på i den andra perioden och man låg på för ett tredje mål. Något som också skulle ske när Linköping glömde att markera Mika Pyörälä framför mål. Finländaren stötte bara till pucken och vi hade 3-0. Linköping bytte då målvakt. In med Christian Engstrand istället för Andreas Andersson.

Men mer hände inte målmässigt i en grinig andraperiod utan Luleå kunde bevaka 3-0 inför den sista ronden.

Väl där så startade Linköping sitt jagande för att komma in i matchen. Och man kom närmare efter knappa fem minuter när Simon Hjalmarsson hittade Carl Söderberg framför mål och Söderberg petade snyggt in reduceringen till 3-1. Närmare än så kom dock inte LHC. Man hade en puck till inne men det dömdes bort för offside i målgården.

Istället kunde Chris Abbott lägga in 4-1 i tom bur och fixa tre poäng till Luleå i en underhållande och grinig match.

Timrå-Växjö 0-2

En viktig match. Det syntes i inledningen. Det var nervöst från båda hållen och defensiven sattes i det främsta rummet och det satte sitt avtryck i spelet som inte bjöd på några heta målchanser. Så att det var 0-0 efter de första tjugo minuterna var inte någon överraskning.

Växjö ökade speltempot i den andra perioden och man tog över allt mer. Man radade upp målchanser och till slut kom också utdelningen. I powerplay direktsköt Robert Rosén in 0-1. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Timrå försökte sen i den tredje perioden för att komma ikapp. Men man skapade inga jättechanser utan istället tog Växjö över spelet allt mer. Och när Jan Hlavac snyggt styrde in 0-2 var det ridå för Timrå som åkte på en ny tung förlust.

Brynäs-AIK 1-2 OT

Brynäs satte in en hög fart från start och det syntes att man ville bryta sin förlusttrend. Man pressade bra och hade bland annat två skott i målramen, men pucken ville inte in. AIK fick mest ägna sig åt försvarsspel och skapade inte någon riktigt het chans under första perioden.

Det var en momumental press av Brynäs i den andra perioden. En kanonad mot Daniel Larsson som dock stod emot. Brynäs hade en puck inne men det dömdes bort för hög klubba. Det var 0-0 efter två perioder. Ett resultat gästerna ska vara mest nöjda med.

Brynäs fortsatte sin press i den tredje perioden men man fick fortsatt inte in pucken. Daniel Widing missade pucken när han hade öppet mål som exempel. Men man skulle till slut få jubla. Christian Djoos prickade krysset och det målet kändes avgörande.

Men Broc Little fixade förlängning när han bröt in mot mål och tryckte in pucken från nära håll. Och väl där så krutade Daniel Josefsson in 1-2 från slottet och fixade två poäng till Stockholm.

Rögle-HV71 1-4

Det var en svängig första period i Ängelholm men vi fick inte se några mål. Inte godkända i alla fall. Juha-Matti Aaltonen hade en puck inne i nät men det dömdes bort korrekt för en hög klubba.

I den andra perioden så visade HV71 varför man är i toppen av tabellen. Man satte in en gigantisk press mot Martin Gerber som fick det riktigt svettigt. Men han kunde inte stå emot allt. Patrik Carlsson snärtade tidigt in 0-1 och William Karlsson kunde kort därefter stöta in retur till 0-2. 5-19 i skott i den andra perioden vittnar om hur den andra perioden såg ut.

Tredje perioden väntade vi sen en Röglepress. Men den kom aldrig. Istället styrde HV71 spelet och när Mats Trygg något turligt fick in 0-3 via en lobb var matchn avgjord. Att Ted Brithén reducerade och Johan davidsson fick in en puck i öppen bur vara bara detaljer. HV71 vann välförtjänt och gjorde det med 1-4.