• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Nedsläpp: Skröder redo för match nummer 700

29 januari 2013 17:40

Det var nästan två veckor sedan sist men ikväll är det dags för en full omgång i Elitserien igen. Bland annat mötet mellan MODO-Frölunda där Per-Åge Skröder ikväll gör sin 700:e match i Elitserien. De övriga matcherna är Brynäs-AIK, Luleå-Linköping, Rögle-HV71, Färjestad-Skellefteå och Timrå-Växjö.


MODO-Frölunda

MODO är inne i en liten svacka just nu med bara fyra inspelade poäng på sina fem senaste matcher. Nu ska man ta sig an Frölunda som har en omvänd formkurva med poäng i sina sju senaste matcher.

I MODO:s trupp är det glädjande nyheter att Ladislav Nagy är tillbaka från sin hjärnskakning. Det innebär att MODO kan ställa upp med ett helt friskt lag till kvällens match. Bernhard Starkbaum vaktar målet, Linus Ullmark är andramålvakt då Oscar Ahlsenfeldt har lånats ut till Leksand.

Det är också ett jubileum i Örnsköldsvik ikväll. Per-Åge Skröder gör nämligen sin 700:e match i Elitserien. Återstår att se om han får fira den bedriften med en seger.

Hos Frölunda saknas sedan tidigare Pierre Johnsson som är långtidsskadad. Missar matchen ikväll gör även Mathis Olimb som har haft problem med en axel och Mats Rosseli-Olsen. Linus Fernström vaktar gästernas kasse.

Brynäs-AIK

Brynäs är på jakt efter dubbla trendbrott ikväll. Man har nämligen förlorat sina tre senaste hemmamatcher och har dessutom tre raka hemmaförluster mot kvällens motstånd AIK. Något man säkerligen vill ändra på ikväll.

Till matchen ikväll så saknas sedan tidigare Simon Bertilsson och Lars Jonsson som båda är borta resten av säsongen. Även Mats Lavander och Dennis Persson missar matchen ikväll. Mads Hansen är ett osäkert kort och testas innan match om han kan spela. Andreas Thuresson saknades senast men är tillbaka ikväll.

AIK åkte på en riktigt stjärnsmäll senast när man föll mot HV71 med 0-6. En annan stjärnsmäll är att man ikväll får klara sig utan Nicklas Jensen som är axelskadad. Problem med axeln har även Fredrik Carlsson som missar matchen. David Lillieström spelar med AIK:s J-20.

Luleå-Linköping

Luleå kommer stärkta till kvällens match efter en derbyseger i senaste omgången. 1-0 mot Skellefteå. I den matchen saknades centern Niklas Olausson men han är tillbaka ikväll och går in i kedjan tillsammans med Toni Koivisto och Sami Sandell. Luleå får dock fortsatt klara sig utan Kim Hirschovits och Pavel Skrbek. Även Joonas Vihko har lagts till på skadelistan med en handskada.

David Rautio är fri från sin hjärnskakning men får stå åt sidan idag då Johan Gustafsson får fortsatt förtroende i mål.

I Linköping så är den fruktade förstakedjan med Carl Söderberg, Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson intakt och frågan är om Arlbrandt ska få göra sina första poäng mot sin gamla klubb ikväll?

Linköping kommer till Luleå utan Mattias Weinhandl och Jesper Pettersson, båda är skadade. Christopher Fish är utlånad och det gör att Joachim Nermark tar hans plats i fjärdekedjan. Claes Nordén är med som extraforward.

Rögle-HV71

Rögle har fem raka hemmasegrar i bagaget när man nu ska ta sig an tabelltvåan HV71. Dessutom kommer man närmast från en viktig seger då man vann över Timrå på bortais med 4-3 efter förlängning. Laget som vann då, är samma som ställer upp ikväll.

Det innebär att den enda som saknas är Tobias Törnqvist. Daniel Sylwander börjar som extraforward coh Martin Gerber får fortsatt förtroende i kassen.

Hos HV71 har det hänt desto mer i truppen sen senaste matchen (seger 6-0 mot AIK). Marcus Nilson är tillbaka efter sin avstängning och går in i kedjan med Patrik Carlsson och William Karlsson. Lagkaptenen Johan Davidsson är redo för spel efter sin hjärnskakning. Tommy Kristiansen är tillbaka i laget efter att ha varit utlånad en tid. Oscar Fantenberg, Jesper Williamsson och Sebastian Dyk är borta med skador ikväll och Filip Sandberg ställs utanför truppen.

Nyförvärvet Dan Spang kommer inte att debutera för HV71 ikväll.

Färjestad-Skellefteå

Ett riktigt toppmöte väntar i Löfbergs Lila Arena ikväll när Färjestad möter serieledande Skellefteå. Färjestad som närmast kommer från en seger mot Frölunda efter att Chris Lee avgjort i förlängningen.

I den matchen saknades Rickard Wallin, Sanny Lindström och Oscar Klefbom och ingen av dessa kommer medverka ikväll helelr även om Wallin är på bättringsvägen från sin benskada. Backen Calle Andersson och forwarden Linus Fröberg är båda utlånade.

Hos Skellefteå väntar en del förändringar i laget sen senast. Martin Lundberg är tillbaka efter sin avstängning men däremot saknas ikväll Melker Karlsson, Johan Forsberg och John Klingberg, alla tre med sjukdom. Sedan tidigare saknas också Petter Granberg, Pontus Petterström, Erik Forssell och Rasmus Edström.

Sjukdoms- och skadeprobelmatiken i Skellefteå har gjort att man tagit med sig Oskar Sundqvist och Arvis Lundberg till Karlstad.

Timrå-Växjö

Timrå föll tungt i senaste hemmamatchen mot Rögle (3-4 efter förlängning) men har nu laddat om batterierna för en ny viktig match på hemmaplan när Växjö gästar.

För Timrås del så är Robin Lindqvist och Tommy Stenqvist långtidsskadade och missar matchen ikväll. I lördags klev backen Rickard Demén-Willaume av och han kommer inte till spel ikväll. Det gör inte heller forwarden Alexander Larsson. Mer positivt för Timrå är att Yared Hagos och Nils Bäckström är tillbaka i truppen. Hagos går startar som extraforward.

Joakim Lundström står i mål istället för Daniel Bellissimo som vaktade kassen senast.

Hos Växjö har det hänt en hel del i truppen de senaste dagarna. I senaste matchen gjorde David Åslin och Jan Hlavac debut och sen dess har även Ryan Lasch anlänt till Växjö. han är dock inte spelklar till ikväll.

Brad Moran följer inte med laget till Timrå och Gustav Hjalmarsson är utlånad till Allsvenskan. Fredrik Norrena vaktar målet för Växjö ikväll.