• Huvudsponsorer

Tor 12 Okt  (6 matcher)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Lör 21 Okt  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)

Berglunds hattrick sänkte MODO

18 februari 2012 18:27

Under lördagseftermiddagen fick vi se Färjestads Christian Berglund och Cristopher Nihlstorp leda FBK till en 3-0-seger mot MODO. Vidare fick vi se HV71:s Andreas Andersson se till att smålandslaget besegrade Frölunda med 2-1 i Scandinavium. AIK tog i sin tur också tre poäng när man slog Linköping med 4-2 på Hovet.


HV71 inledde bäst i Scandinavium och tack vare ett mål av Kamil Piros och ett straffmål av Jukka Voutilainen kunde smålandslaget gå in i den första pausvilan med 0-2.

Frölunda lyfte spelet rejält i den andra perioden och dominerade akten spel- och skottmässigt, men då HV:s Andreas Andersson var vass i kassen, var Christian Bäckman den ende FHC-spelaren som lyckades näta och därmed 1-2 inför den tredje perioden i Göteborg.

Frölunda vann till slut skotten med 34-15, men några fler mål blev det inte och därmed tre poäng till HV71.

– I år har jag fått ett stort självförtroende, sa HV:s matchvinnare och målvakt Andersson till CANAL+ efter segern.

Nihlstorps fjärde hållna nolla

Färjestad och inte minst Christian Berglund rivstartade i Örnsköldsvik, då Berglund genom två mål ordnade just 0-2 till FBK efter 20 minuter. En period där karlstadlaget för övrigt vann skotten med 18-6.

– Vi gör ett jättebra jobb och 2-0 och två mål, man kan bara tacka och ta emot, sa Berglund till CANAL+ efter den första akten.

MODO lyfte spelet i den andra perioden, men karlstadlagets burväktare Cristopher Nihlstorp, som i torsdags var riktigt bra i 4-1-segern mot Brynäs, fortsatte på den inslagna vägen och hans starka insats var huvudanledningen till att det även stod 0-2 efter 40 minuter.

Berglund fyllde på med ett mål till och hans tredje mål för kvällen fastställde också slutresultatet till 0-3. Nihlstorp stod till slut för 22 räddningar och den hållna nollan var hans fjärde för säsongen.

Tre viktiga poäng till AIK

På Hovet bjöds vi på en böljande och målrik förstaperiod, där vi fick se inte mindre än fyra målskyttar, eller Robert Rosén och Jonas Liwing för AIK och Sebastian Karlsson och Erik Lindhagen för Linköping, således 2-2 efter den första perioden.

AIK:s comebackande lagkapten Dick Tärnström fyllde sedan på till 3-2 genom ett distinkt slagskott, ett resultat som också stod sig genom resten av den andra perioden.

Oscar Steen avslutade målskyttet när han satte 4-2 och således tre poäng till hemmalaget "Gnaget".