• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Så tror spelarna om slutspelet 2016

10 mars 2016 15:30

Ikväll startar slutspelet i SHL med två stekheta åttondelsfinaler. Innan allt startar har C More gjort en enkät med SHL-spelarna i där temperaturen inför matcherna höjs rejält.


I enkäten har spelare från de olika lagen fått svara på 19 frågor om andra spelare och andra lag inför slutspelet. Sedan har svaren sammanställts och presenterats som en extra krydda inför det som komma skall.

Ur enkäten kan vi utläsa att spelarna håller seriesegrarna Skellefteå AIK som favoriter till att plocka hem SM-guldet. Hela 63 procent av de tillfrågade tror att Skellefteå vinner. Noterbart är att tvåa på den listan är Linköping med 18 procent av rösterna. Dock tror fler spelare att de två finallagen är Skellefteå och Frölunda.

Om ens eget lag inte skulle vinna guld så har spelarna tillfrågats vilket lag man istället skulle vilja se som segrare och i den omröstningen är det jämt mellan en trio av lag. Linköping, Frölunda och Skellefteå.

Storfavoriterna Skellefteå får också den smickrande titeln att vara det mest svårspelade laget att möta, med hela 43 procent av rösterna. Klart försprång mot tvåan på den listan som är Djurgården.

Djurgården har dock den bästa spelaren i slutspelet enligt omröstningen då Patrick Thoresen får 18 procent och mest röster av alla spelare. Tvåa på den listan är Skellefteås Patrick Zackrisson. Dock tror fler spelare på Skellefteåspelaren när det kommer till vem som eventuellt kan kamma hem priset MVP i slutspelet där Patrick Zackrisson får flest röster.

Skellefteå AIK - laget som får rösterna

Skellefteå är ett genomgående tema i omröstningen då målvakten Markus Svensson vinner omröstningen över slutspelets bästa målvakt stort och slutspelets bästa coach är enligt motståndarna Hans Wallson. Han vinner dock den omröstningen mindre klart före tvåan Dan Tangnes i Linköping.

Titeln som viktigast för sitt lag får Frölundas lagkapten Joel Lundqvist och den tuffaste spelaren att möta tycker motståndarna är Linköpings hårdföre back Daniel Rahimi.

Joel Lundqvist är får också mest röster över den spelare hos motståndarna som man mest unnar ett guld. Tätt följd i omröstningen av Luleås Jan Sandström.