• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Så blir matchserierna i slutspelet

8 mars 2016 22:25

SHL:s grundserie anno 2015-16 har nått fram till sin vägs ände. Sluttabellen är uträknad, seriesegraren korad och de tio slutspelslagen står klara. Men vilka drabbar egentligen samman i åttondelsfinalerna och kvartsfinalerna? Svaret får du här.


Det är äntligen dags! Den 52:a och sista grundserieomgången är spelad och SHL-säsongen går nu in i sin avgörande fas. Vi har nått fram till slutspelet 2016!

Med tisdagens sju resultat inräknade har vi fått en sluttabell där Skellefteå står som segrare och Frölunda som tvåa. Där bakom följer ytterligare åtta lag som kvalificerat sig för kampen om guldet.

Slutspelet avgörs i fyra steg; åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final. Först ut är åttondelsfinalerna, där Djurgården ställs mot Brynäs och Örebro drabbar samman med HV71. Vinnarna gör sedan Skellefteå och Frölunda sällskap i kvartsfinalerna, där det redan står klart att även Linköping-Växjö och Luleå-Färjestad möts.

Åttondelsfinalerna drar igång på torsdag och då inleds den dramatiska jakten på guldet. Spana in vägen mot finalen här nedan:

Kvartsfinaler:

Skellefteå AIK - Örebro/HV71/Brynäs

Tabellplaceringar: SKE 1:a och ÖRE 8:a/HV71 9:a/BIF 10:a
Inbördes möten: Skellefteå har 2-2 i matcher mot Örebro, 3-1 i matcher mot HV71 och 4-0 i matcher mot Brynäs

Kommentar: "Vi får köra fulla förberedelser hela vägen fram mot kvartsfinalerna. Vi väljer ju inget, utan det blir det lägst rankade laget som vi får", Skellefteåtränaren Hans Wallson till C More.

Frölunda HC - Djurgården/Örebro/HV71

Tabellplaceringar: FHC 2:a och DIF 7:a/ÖRE 8:a/HV71 9:a
Inbördes möten: Frölunda har 2-2 i matcher mot Djurgården, 3-1 i matcher mot Örebro och 2-2 i matcher mot HV71

_Kommentar: "_Vi vet vad vi kan och vi har bra självförtroende i truppen. Nu gäller det att träna bra", Frölundas Patrik Carlsson till C More.

Linköping HC - Växjö Lakers

Tabellplaceringar: LHC 3:a och VLH 6:a
Inbördes möten: LHC-VLH 0-1, VLH-LHC 3-2, VLH-LHC 1-4, LHC-VLH 0-3
Poängbäst inbördes möten: Tuomas Kiiskinen (VLH), 3+0

Kommentar: "Jag har inte funderat så mycket på vilka vi kan möta. Vi känner att vi går in i slutspelet med allt att vinna och vi har haft en bra utvecklingskurva. Det ska bli fantastiskt kul att dra igång slutspelet nu", Linköpingstränaren Dan Tagnes till C More.

"Linköping ska bli jättekul att möta. Det har varit en jäkla batalj under säsongen mellan oss och de har många skickliga spelare och en häftig backsida med fler bra spelare", Växjötränaren Sam Hallam till C More.

Luleå Hockey - Färjestad BK

Tabellplaceringar: LHF 4:a och FBK 5:a
Inbördes möten: FBK-LHF 5-1, LHF-FBK 2-3, LHF-FBK 2-3 PS, FBK-LHF 5-2
Poängbäst inbördes möten: Milan Gulas (FBK), 1+4

Kommentar: "Färjestad har 4-0 i matcher på oss under säsongen och det är tuffast möjliga motstånd. Nu är det Färjestad som gäller i kvartsfinal och vi ska vara förberedda när det drar igång. Det gäller att vässa oss på allt och bli ännu bättre för att gå vidare från den serien", Luleåtränaren Joakim Fagervall till C More.

"För oss känns det ganska bra ändå måste jag säga. Vi har strävat efter den där positionen över strecket hela säsongen", Färjestadstränaren Tommy Samuelsson till C More.

Åttondelsfinaler:

Djurgården Hockey - Brynäs IF

Tabellplaceringar: DIF 7:a och BIF 10:a
Inbördes möten: DIF-BIF 1-2, DIF-BIF 4-1, BIF-DIF 1-3, BIF-DIF 3-5
Poängbäst inbördes möten: Tomi Sallinen (DIF), 0+5

Kommentar: "Det är kul med att slutspelet drar igång. Vi ska till kvartsfinal oavsett. Det kommer bli roliga matcher och förhoppningsvis kommer vi gå vinnande med två matcher", Djurgårdens Marcus Sörensen till C More.

Örebro Hockey - HV71

Tabellplaceringar: ÖRE 8:a och HV71 9:a
Inbördes möten: HV71-ÖRE 4-1, HV71-ÖRE 7-2, ÖRE-HV71 3-0, ÖRE-HV71 5-2
Poängbäst inbördes möten: Mattias Tedenby (HV71), 3+2

Kommentar: "HV är ett bra lag, vi slutade på samma poäng i tabellen. De har haft lite skador fram och tillbaka och jag har ingen riktig koll på vilka som är tillbaka till slutspelet. Men de har vassa forwards och det ska bli spännande att möta dem", Örebroforwarden Johan Wiklander till den egna hemsidan.

"Vi har 2-2 mot alla lag vi kan få möta i åttondelsfinal och jag har inget favoritlag", HV-tränaren Johan Lindbom till C More.