• Huvudsponsorer

Lör 14 Okt  (5 matcher)
Tis 17 Okt  (4 matcher)
Tor 19 Okt  (7 matcher)
Idag  (5 matcher)
Tis 24 Okt  (6 matcher)
Ons 25 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (5 matcher)
Fre 27 Okt  (2 matcher)

Matchguider: Tärnström: "Vi får se om jag kan spela"

15 februari 2012 18:00

På torsdag ska det slutligen avgöras vilket lag som är bäst i Stockholm den här elitseriesäsongen, då det inför drabbningen i Ericsson Globe står 2-2 i matcher mellan de två huvudstadsrivalerna AIK och Djurgården. I AIK-lägret håller man tummarna för att både målvakten Viktor Fasth och backen Dick Tärnström ska hinna bli spelklara. "Jag hoppas verkligen på att febern släpper lagom till derbyt" säger Tärnström till Hockeyligan.se.


Dick Tärnströms 23 (7+16) poäng på 40 matcher placerar honom i nuläget på en fjärdeplats i AIK:s poängliga och hans poängfacit räcker också till en tredjeplats i poängligan för Elitseriens backar.

Men AIK:s lagkapten missade tisdagsmatchen mot HV71 och i skrivande stund är det alltså oklart om han kan vara med i torsdagens stockholmsderby.

- Jag har haft feber några dagar, så vi får se om den ger med sig. Jag hoppas självklart på att febern går över, men just nu är det svårt att säga om jag kan spela mot Djurgården, säger Tärnström.

Hur ser du på er match mot HV71 (3-4 efter straffar) i tisdags?
- Jag såg den på TV och jag tycker att det var en jämn match, där vi kanske borde ha haft lite mer på utdelning på våra chanser. Nu fick vi i stället försöka att jaga ikapp på slutet.

"Bara tre poäng som gäller"

Närmast väntar alltså säsongens femte derby mot Djurgården, hur ser du på matchen?

- Det är bara tre poäng som gäller och jag tycker att vi har goda möjligheter till att lyckas med det.

Djurgården har tre raka hemmasegrar mot AIK och noterbart är att det lag som har varit hemmalag har vunnit varje stockholmsderby den här säsongen. Inför vinterns femte drabbning mellan de två huvudstadsrivalerna står det således 2-2 i matcher. En slump eller betyder det extra publikstödet så mycket?

- Det är nog hugget som stucket och mer en slump att det har blivit så.

Hur ser du på all turbulens mellan fansen och polisen i samband med derbymatcherna mellan AIK och Djurgården?

- Det är olyckligt och tråkigt att det har blivit så. Som spelare vill man bara ha ett så bra publikstöd som möjligt.

Tabellplaceringen viktigare än "bäst i stan"

Hur viktigt är det att vara "bäst i stan"?
- Det är alltid kul att vara bäst i Stockholm och visst är det mycket prestige i matcherna mot Djurgården, men prio ett är alltid att vara längst upp i tabellen. Jag tar hellre stryk med 3-2 i inbördes möten med Djurgården än att vara efter dem i tabellen.

Tabelläget just nu talar i alla fall för en AIK-seger?
- Visst måste Djurgården jaga lite mer än oss just nu, men som alla vet så svänger det väldigt fort i tabellen. Men man får inte fundera så mycket på tabellen, det handlar mer om att gå ut och ha roligt och våga spela sitt spel.

"Otroligt mycket känslor i derbyt"

Med bland annat 306 NHL-matcher på meritlistan har den 37-årige backen upplevt många så kallade "stora matcher" och han beskriver en stor skillnad jämfört med åtminstone matcherna i Nordamerika.

- Atmosfären är annorlunda. I Nordamerika är det mer en hel arena som lever om och inte två olika klackar som här. Ett derby i Globen (Ericsson Globe) innehåller också otroligt mycket känslor, vilket också gör de här matcherna extra speciella.

Som lagkapten, gör man något extra inför ett derby mot Djurgården?
- Man behöver inte göra så mycket. Alla går in i sig själva och det handlar mest om att se till så att spelarna inte blir övertända.

Hur ser du på era möjligheter att nå slutspel?
- Det ser bra ut. Vi har spelat bra en längre tid och det är bara att fortsätta att trumma på på samma sätt.

"Rosén har varit sjukt bra"

Elitseriens och AIK:s poängkung Robert Rosén har gjort minst en poäng per match de fem senaste matcherna och DIF får med andra ord verkligen se upp för "Gnagets" stekhete Tre Kronor-spelare.

- Rosén har varit sjukt bra, men det finns många andra som också har varit väldigt bra. Jag skulle kunna räkna upp massvis med spelare, men för att nämna några så tycker jag att Fredrik Carlsson, Tobias Viklund, Oscar Steen och naturligtvis Viktor Fasth har varit fantastiskt bra den här säsongen.

Mer läsning inför torsdagens stockholmsderby hittar du på AIK:s hemsida och på Djurgårdens hemsida.

Torsdagens övriga matcher är:

Luleå - MODO
Skellefteå - Frölunda
Växjö - Linköping
Färjestad - Brynäs
HV71 - Timrå

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Brynäs-TV tar pulsen på Widings senaste målgest
Djurgårdens Printz inför stockholmsderbyt
DIF:s ass. tränare Falk inför mötet med AIK
AIK:s Viklund och Johansson inför derbyt mot DIF
Magasin 33 - AIK:s målvaktsunder
Luleås Olausson inför matchen mot MODO
Skellefteås Forsberg inför mötet med Frölunda
LHC-TV: Söderberg efter dagens matchvärmning
HVTV: Dahlén, Welch och Önerud inför kvällens match

Följ matcherna via Elitserien Arena

Torsdagens sex matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Tränarspelet Coach LeMat

Du har väl inte missat vårt tränarspel Coach LeMat, där du kan tävla med dina hockeykunskaper mot dina vänner och arbetskamrater i interna ligor eller mot alla andra spelare i en nationell turnering. Coach LeMat är helt enkelt en ypperlig möjlighet att visa att just du har bäst koll på Elitserien!

HÄR HITTAR DU SPELET!