• Huvudsponsorer

Fyra beslut från disciplinnämnden

29 februari 2016 15:45

På måndagen kom fyra beslut från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Spelarna det rör sig om är Färjestads Oskar Steen, Linköpings Chad Billins, Örebros Greg Squires och Rögles Taylor Matson.


Oskar Steen, Färjestad - 5000 kr i böter

Anmälan:
Den 25:e februari i matchen mellan HV71 och Färjestad i den andra perioden överdriver Oskar Steen en situation genom att lägga sig på isen i ett försök att få en motståndare utvisad.

Beslut: Oskar Steen åläggs 5000 kr i böter för diving.

Taylor Matson, Rögle - 5000 kr i böter

Anmälan:
Den 26:e februari i matchen mellan Rögle och Växjö åker Taylor Matson med pucken genom mittzonen och kommer in i Växjözonen. Där möts han av fyra försvarsspelare. Matson får en liten touch på vänster ben och väljer att falla för att försöka få motspelaren utvisad.

Beslut: Taylor Matson åläggs 5000 kr i böter för diving.

Chad Billins, Linköping - 2+1 matcher

Anmälan:
I matchen mellan Brynäs och Linköping den 28:e februari åker Brynäs Daniel Mannberg och Linköpings Chad Billins ner mot kortsargen efter pucken. Ett par meter från sargen tar Billins upp armen i bröstet på Mannberg och sparkar undan höger ben på Mannberg som faller till isen utan att kunna skydda sig.

Beslut: Filmsekvensen klargör att Chad Billins gjort sig skyldig till en slewfooting på det sätt som påstås i anmälan. Denna typ av förseelser medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning. Sammantaget bestämmer nämnden avstängningens längd till tre matcher, varav en omvandlas till böter.

Greg Squires, Örebro - 2+1 matcher

Anmälan:
På lördagen i matchen mellan Örebro och HV71 uppstår kamp vid sargen. Greg Squires sätter då upp vänster ben bakom Adam Almquist i HV71 och trycker samtidigt Almquist i bröstet. Almquist faller handlöst till isen utan att kunna försvara sig.

Beslut: Filmsekvensen klargör att Greg Squires gjort sig skyldig till en slewfooting på det sätt som påstås i anmälan. Denna typ av förseelser medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning. Sammantaget bestämmer nämnden avstängningens längd till tre matcher, varav en omvandlas till böter.