• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan

Fyra beslut från disciplinnämnden

29 februari 2016 15:45

På måndagen kom fyra beslut från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Spelarna det rör sig om är Färjestads Oskar Steen, Linköpings Chad Billins, Örebros Greg Squires och Rögles Taylor Matson.


Oskar Steen, Färjestad - 5000 kr i böter

Anmälan:
Den 25:e februari i matchen mellan HV71 och Färjestad i den andra perioden överdriver Oskar Steen en situation genom att lägga sig på isen i ett försök att få en motståndare utvisad.

Beslut: Oskar Steen åläggs 5000 kr i böter för diving.

Taylor Matson, Rögle - 5000 kr i böter

Anmälan:
Den 26:e februari i matchen mellan Rögle och Växjö åker Taylor Matson med pucken genom mittzonen och kommer in i Växjözonen. Där möts han av fyra försvarsspelare. Matson får en liten touch på vänster ben och väljer att falla för att försöka få motspelaren utvisad.

Beslut: Taylor Matson åläggs 5000 kr i böter för diving.

Chad Billins, Linköping - 2+1 matcher

Anmälan:
I matchen mellan Brynäs och Linköping den 28:e februari åker Brynäs Daniel Mannberg och Linköpings Chad Billins ner mot kortsargen efter pucken. Ett par meter från sargen tar Billins upp armen i bröstet på Mannberg och sparkar undan höger ben på Mannberg som faller till isen utan att kunna skydda sig.

Beslut: Filmsekvensen klargör att Chad Billins gjort sig skyldig till en slewfooting på det sätt som påstås i anmälan. Denna typ av förseelser medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning. Sammantaget bestämmer nämnden avstängningens längd till tre matcher, varav en omvandlas till böter.

Greg Squires, Örebro - 2+1 matcher

Anmälan:
På lördagen i matchen mellan Örebro och HV71 uppstår kamp vid sargen. Greg Squires sätter då upp vänster ben bakom Adam Almquist i HV71 och trycker samtidigt Almquist i bröstet. Almquist faller handlöst till isen utan att kunna försvara sig.

Beslut: Filmsekvensen klargör att Greg Squires gjort sig skyldig till en slewfooting på det sätt som påstås i anmälan. Denna typ av förseelser medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning. Sammantaget bestämmer nämnden avstängningens längd till tre matcher, varav en omvandlas till böter.