Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Linköping vill utjämna matchserien

1 april 2014 13:45

Det har blivit dags för Cloetta Center att åter öppna sina porter för slutspelshockey. Den andra semfinalen väntar och Linköping är på jakt efter en seger för att inte hamna i ett prekärt underläge gentemot Skellefteå.


Skellefteå rivstartade den första semifinalen och hade 2-0 redan efter 20 spelade minuter. Efter det höjde Linköping sitt spel men man orkade inte få hål på Skellefteå och burväktaren Markus Svensson. Till slut skrevs slutresultatet till 3-0 till hemmalaget.

– Det var ändå en ganska bra match från vår sida, framförallt den andra halvan. Det var lite slarvigt i början då Skellefteå kom ut lite hårdare än vad vi gjorde, sa Jonas Almtorp till LHC-TV efter matchen.

Och för att Linköping inte ska hamna i ett något knivigt underläge i matchserien krävs det nog att man snabbt studsar tillbaka och kvitterar matchserien när det vankas match på hemmais i Cloetta Center.

– Vi får ta med oss andra halvan av den här matchen till hemmaplan, säger Almtorp samtidigt som han har planen klar för sig om hur Linköping ska spela för att få igenom skotten på Skellefteås uppoffrande försvarsspel.

– Vi får hålla i pucken lite mer, spela runt och inte stressa, då kommer lägena att dyka upp.

"Våra grabbar har en grym karaktär"

Det var lite känslor i den första semifinalen där slutskedet av matchen handlade om en del gruff där båda lagen ville sätta sig i respekt inför kommande matcher. Kampviljan och det uppoffrande spelet var också något som Skellefteås tränare Bert Robertsson uppmärksammade på den efterföljande presskonferensen.

– Våra grabbar visar uppe en grym karaktär, vi spelar i en bra box och de gånger Linköping får långa anfall så spelar vi ett oerhört bra försvarsspel, sa Robertsson.

– Vi visar upp en bra kämparanda rakt igenom och har fått en riktigt bra start på den här matchserien.

Förutom hela laget Skellefteå så har också målvakten Markus Svensson fått en bra start på semifinalserien. Han höll nollan i den första matchen och visade upp ett stabilt målvaktsspel. Så Linköping lär få slita för att få hål på Skellefteå.

Dels för att komma igenom Skellefteås uppoffrande försvarsspel men också den lugna, stabila Markus Svensson i målet.