Färjestad vann igen - efter dramatik på slutet

18 mars 2014 22:05

Färjestad som vann senast i Gävle tog på tisdagen emot Brynäs hemma i Löfbergs Arena i den andra kvartsfinalen mellan lagen. Det var även hemmalaget som började bäst och gick ifrån till 3-0 innan den första perioden var över. Brynäs jobbade sig in i matchen och hämtade in två mål och skapade lite nerv i slutsekunderna innan Martin Röymark kunde sätta 4-2 i tom kasse. Segern innebär att Färjestad har tagit rejält grepp om matchserien och leder nu med 2-0 i matcher.

Det var inget snack om vilket lag som var det hetaste på isen under den första perioden i Löfbergs Arena. Färjestad kunde redan efter två minuter panga in 1-0 i powerplay genom hårdskjutande backen Magnus Nygren.

Brynäs var inte riktigt med i den första perioden och efter drygt tolv minuter kom även 2-0 för hemmalaget när Linus Fröberg snappade upp en retur. Brynäs spelade upp sig efter 2-0-målet och tryckte på men åkte i slutskedet av perioden på en blixtsnabb kontring som Milan Gulas förvaltade fram till 3-0 till Färjestad.

Färjestad inledde även den andra perioden bäst och var vid flera tillfällen nära att utöka sin ledning. Men efter fyra minuter utvisades Niklas Arell i hemmalaget 2+2 för en high-sticking och Brynäs kunde reducera genom Anton Rödin som sa så här efter den andra perioden:

– Vi börjar matchen bedrövligt men vi spelade upp oss i andra. Vi ska ge det en ärlig chans att vinna det här i tredje perioden.

Det blev inga fler mål i den andra perioden trots heta målchanser från båda håll.

Nerv i slutet på matchen

Den tredje perioden präglades av ett högt tempo och chanser åt båda håll. Brynäs försökte att skapa chanser men Färjestad hade kontroll på läget och undanstyrde Brynäs försök till en början.

Det såg ut som att Färjestad skulle gå en säker sege till mötes men det ändrade Brynäs Johan Harju på när han efter drygt 15 minuter reducerade. Det blev rejäl nerv i matchen i slutskedet efter att Brynäs tagit time-out och plockat ut Starkbaum.

I spel sex mot fem var det nära en kvittering vid flera tillfällen med Fredrik Pettersson-Wentzel höll tätt och Martin Röymark i Färjestad kunde göra 4-2 i tom kasse. Det ger Färjestad ledningen med 2-0 i matcher inför nästa match i Läkerol Arena på torsdag.