Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Färjestad vill koppla grepp om Brynäs

17 mars 2014 14:30

Efter den inledande kvartsfinalen har Färjestad satt sig själva i försarsätet mot Brynäs. Seger på bortaplan direkt innebär att värmlänningarna nu tagit hemmaplansfördelen till sig och har 1-0 i matcher. Nu kommer slutspelsfebern till Löfbergs Arena och vi kan räkna med en ny fest på tisdagskvällen.


I söndagens match fick vi en riktig rivstart på kvartsfinalserien mellan Färjestad och Brynäs. Det small rejält i sargen, det var högt tempo, hårda närkamper och gruff efter nästintill varenda avblåsning. Spelarna har lagt ribban inför fortsättningen och kommer även framöver att visa sin närvaro och krypa under skinnet på varandra.

Matchen fick ett sent avgörande när Joakim Hillding slog in pucken på volley med två och en halv minut kvar. Brynäs pressade på i spel sex mot fyra i slutminuten men Fredrik Pettersson-Wentzel höll tätt.

– Vi kom in i matchen bra, precis som vi tänkt oss, och jag tycker att vi följer den matchplan vi satt upp matchen igenom. Vi visste att vi var tvungna att vinna en match här uppe och det var skönt att kunna göra det direkt. Vi är emellertid beredda på att det kommer bli en lång matchserie, sa Färjestads tränare Leif Carlsson på den efterföljande presskonferensen.

Carlsson var nöjd med spelet i boxplay men inte med det laget presterade i powerplay. Viktige backen Ole-Kristian Tollefsen var inblandad i många intensiva närkamper under matchen men tvingades utgå i tredje perioden med en skada. Återstår att se hur pass allvarlig skadan är.

Brynäs siktar på att vinna nästa krig

– Det var väldigt små marginaler som avgjorde idag. Det känns bittert just nu men vi tittar framåt, sa Brynäs tränare Tommy Jonsson till C More direkt efter söndagsmatchen och utvecklade på presskonferensen:

– Jag tycker att vi gör en bra match. Det är intensivt, mycket känslor och mycket kamp. Så här kommer det att se ut och så här jämnt det kommer att vara. Det är ett krig som pågår.

I backen Ryan Gundersons frånvaro fick Christian Djoos ta ett stort ansvar. Den unge backen noterades för en speltid på 24.13 och gjorde det bra. En annan spelare som ville mycket framåt var Andreas Thuresson. Han hade hela tio skott på mål men får vänta ytterligare lite på att pucken även ska leta sig in i nät.

Slaget om kvartsfinalen går således vidare från Gävle till Karlstad. Kopplar Färjestad ytterligare grepp om matchserien eller ser Brynäs till att vi börjar om på ruta ett vid seger? Svaren får vi i Löfbergs Arena på tisdagskvällen.