• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Kan Växjö skaffa sig matchboll på hemmaplan?

8 april 2014 13:00

Måndagens drabbning i Karlstad avslutades med ett avgörande mål i sudden death efter en riktigt märklig sargstuds följt av hav av känslor som svämmade över. Ett flertal långa straff delades ut efter slutsignalen och hettan mellan lagen är nära kokpunkten inför den viktiga femte matchen.


Alexander Johansson var ganska ensam om att uppfatta studsen i plexiglaset bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i måndagens sudden death. När de andra spelarna letade efter pucken i ena sarghörnet, där den borde varit om den studsat som vanligt, kunde Johansson i lugn och ro ta ner den och lägga in det avgörande målet.

Växjö hade därmed kvitterat semifinalen. Storbråk uppstod sedan i samband med lagets firande med ett flertal längre straff som följd. Irritationer mellan spelarna fanns även tidigare under matchen och det rabalder som uppstod i slutet speglar den hetta som arbetats upp.

– Nu är det slutspel, det var dags att det blev lite känslor därute, det har varit dåligt med det hittills i semifinalerna, sa Färjestads Magnus Nygren till klubbens hemsida efter matchen.

– Skitsamma, någon startar det där och någon avslutar det. Vi ska spela mot varandra om ett par dagar igen och det gäller att kunna hantera känslorna, sa Sam Hallam till Kanal 9 efteråt.

Doldisarna fortsätter leverera

Linus Fröberg var tidigare under säsongen utlånad från Färjestad till Södertälje. Det verkar ha gjort gott och i måndagens match var han den enda spelaren i karlstadlaget som lyckades överlista Teemu Lassila i växjökassen. Hittills har det blivit tre mål i slutspelet och delar med det ledningen i den interna skytteligan.

I Växjö är det fortsatt Alexander Johansson som går i främsta ledet gällande målskyttet. Han har nu gjort lika många mål i slutspelet som han gjorde under hela seriespelet, sex stycken. Han leder Växjös interna skytteliga, två mål före den andra målskytten under måndagen, Jan Hlavac.

Orubbad trend med idel bortasegrar

I och med Växjös kvittering i matchserien löper trenden med att matcherna vinns av bortalaget vidare. Håller den i sig även efter onsdagens femte match?

Drabbningen blir oerhört viktig. Ett lag kommer att skaffa sig matchboll i semifinalserien - frågan är om det blir Växjö eller Färjestad?