Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Växjö jagar semifinalens första hemmaseger

4 april 2014 15:10

Två matcher i semifinalen mellan Växjö och Färjestad har spelats och båda har slutat med bortasegrar. Nu står Växjö som hemmalag när den tredje matchen väntar under lördagen och man vill verkligen nu utnyttja fördelen med att ha hemmafavör i semifinalspelet.


Det var en rejäl revansch som Växjö fick i match två. Den första semifinalen hade slutat med 1-2 förlust på hemmaplan, men i karlstad gick det betydligt bättre för Växjö. Seger med klara 6-1 och därmed kvitterat till 1-1 i matcher. Stor matchvinnare blev Robert Rosén som stod för tre mål och en assist i segermatchen.

Rosén som haft lite problem med att ta en ordinarie plats i laget under slutspelet.

– För mig var det inte så mycket att tänka på, det var bara att gå in och tuta och köra. När man får chansen så måste man visa att man vill vara med och ta vara på chanserna som kommer, sa Robert Rosén till Kanal 9 efter segermatchen.

Växjö visade upp en styrkedemonstration när man i den andra perioden gick ifrån 1-1 till ledning med 4-1. Mycket tack vare kedjan med Robert Rosén, Alexander Johansson och Ryan Lasch. Men nu handlar det om att ladda om batterierna för nästa match. Hemma i Vida Arena på lördag.

Och för Växjös del gäller det att man nu tar kommandot på hemmais. Det har ju än så länge bara varit bortasegrar i slutspelet så ska Växjö ta sig till en historisk final vill det till att man tar tillvara på att man har hemmaplansfördel nu i semifinalen.

– Färjestad kommer att göra allt för att vinna nästa match och vi måste vara redo. Det blir en intressant match och vi får se vad som händer, säger Växjös forward Jan Hlavac till klubbens hemsida.

"Bara segrar som räknas"

För Färjestad var det inte lika muntert som hos Växjö. 1-6 på hemmaplan i slutspelsmatch hör inte till vanligheterna för Färjestad. Faktum är att det är en av det största förlusterna för Färjestad i ett slutspel på många många år. Men i ett slutspel handlar det inte om vad man vinner eller förlorar med - utan det är bara antalet segrar som är intressant. Något Färjestads målskytt från den andra matchen Rickard Wallin tagit fasta på.

– Det spelar inte så stor roll om det blir 2-1 eller 6-1, det är bara segrar som räknas. Vi får analysera vad vi måste göra bättre och bara ladda om och inte hänga med huvudena. Det är 1-1 i matcher och det är det som vi får luta oss mot, säger Rickard Wallin till Färjestads hemsida, och han har redan en bild klar för sig vad man behöver göra.

– Det finns en massa småkamper där ute på isen som vi måste börja med att vinna. Gör vi inte det kommer det att se ut så här. Jag är helt säker på att kommer att hitta ett sätt att spela ett bättre försvarsspel och vara jobbigare där ute och på så sätt skapa ett bättre anfallsspel också. För har man inte pucken kan man inte anfalla heller, säger han.

På lördag 17:00 i Vida Arena har Rickard Wallin och Färjestad chans till en snabb revansch. Och det är en viktig match. Det lag som vinner kopplar nämligen kommandot om kampen mot final.