• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Färjestad och Växjö redo för andra ronden

2 april 2014 13:05

Efter en tät och spännande drabbning tog Färjestad hem den första semifinalen under tisdagen efter att Per Åslund styrt in segerpucken i tredje perioden. Nu väntar andra mötet under torsdagskvällen och vi kan förvänta oss en ny intensiv kamp.


– Jag tycker att vi gör en bra match. Det känns riktigt viktigt att vi lyckades vinna i Växjö idag men det betyder ingenting om vi inte vinner hemma i Karlstad på torsdag, sa Färjestads Joakim Hillding till C More efter matchen i Växjö och Per Åslund, som gjorde det avgörande målet, höll med:

– Det gäller att vi är redo, de kommer att vilja ta tillbaka direkt på torsdag. Så det gäller att vi är med från start.

– Vi spelar på ett bra sätt och följer vår matchplan till hundra procent. Jag är framförallt nöjd med disciplinen och vårt tålamod. Jag har sagt förut att det här kommer att bli en serie med stor disciplin och det står jag fast vid, sa tränaren Leif Carlsson till klubbens hemsida från omklädningsrummet efter matchen.

Självkritiskt i växjölägret

Växjö var inte nöjda med sin prestation och var självkritiska efter matchen. En av dem var lagets enda målskytt Jan Hlavac.

– Det var en tuff match. Vi ledde med ett mål men gav dem en enkel kvittering. Vi hade våra chanser men det räcker inte att göra ett mål för att vinna. Men detta var bara en match, nu gäller det att studsa upp för att bli bättre, säger Hlavac till klubbens hemsida.

– Det syns i matchen att vi hade en viss anspänning. Vi får jobba matchen igenom för att komma rätt och vinna närkamper och jag tycker egentligen att Färjestad är bättre än oss rakt igenom sett till 60 minuter. Vi måste vara mycket bättre än så här för att göra det till en spännande matchserie som jag tror alla vill ha, sa Växjös tränare Sam Hallam på den efterföljande presskonferensen.

Se hela presskonferensen efer den första semifinalen på SHL Play.

Kan Färjestad spräcka segernollan även på hemmaplan?

I och med segern i Växjö tog Färjestad sin första seger mot smålänningarna den här säsongen. Nu väntar alltså match hemma i Löfbergs Arena där det blivit tre raka nederlag. På dessa tre hemmamatcher har värmlänningarna endast lyckats göra fyra mål framåt.

Per Åslund avgjorde som sagt den första matchen. Hans formation med Joakim Hillding och Patrik Lundh har varit lagets ledande kedja i slutspelet och tillsammans svarat för hälften av lagets mål. Det gäller således att dessa herrar fortsätter på den inslagna vägen men att de sannolikt behöver assistans från de andra formationerna också.

Tålamod och disciplin har varit ledorden än så länge. Ställningskriget fortsätter när pucken släpps på torsdagskvällen.