Resultat: Rosén ledde Växjö till storseger

3 april 2014 21:40

Färjestad fick en lysande start på matchen med ledningsmål redan efter fem minuter. Men sen tog gästerna över handlingarna fullständigt och huvudpersonen i segern med 6-1 var Robert Rosén. Den forne poängligavinnaren svarade för ett hattrick och kryddade med en assist när Växjö gjorde processen kort med motståndet.

Att det är två jämna lag som möts i semifinal blev vi varse per omgående. Inget av lagen hade något direkt kommando i första perioden. Vi hade X-X i skott och likaläge även i målprotokollet.

Rickard Wallin inledde målskyttet för hemmalagets räkning när han hittade rätt med ett direktskott från slottet. Pucken snuddade vid växjöbacken Eddie Larsson, ändrade riktning och ställde Teemu Lassila.

Kvitteringen kom med fem minuter kvar av perioden. Alexander Johansson sköt och Ryan Lasch styrde in sitt första slutspelsmål för Växjö.

– En ganska hafsig första med lite lägen åt vardera hållen. Vi ger dem lite utrymme i slutet och då är de farliga, sa Färjestads Rickard Wallin till Kanal 9 efter första perioden.

Rosén vaknade till på allvar

Andra perioden inleddes med ett numerärt överläge för Växjö. Gästerna fick ingen utdelning där men pressen man hade gav laget ett spelövertag som höll i sig.

Alexander Johansson gjorde sex mål under hela seriespelet. I slutspelet har det nu blivit fem efter att han avslutat ett riktigt fint spel från Växjö fram till 1-2. Framspelningen svarade Robert Rosén för, Rosén som haft det tungt på sistone och till och med varit extraforward för smålänningarna en del på slutet.

Duon verkade trivas tillsammans. Strax senare kom 1-3 när Rosén petade in en retur efter skott från just Johansson.

Rosén var inte nöjd med det. Med tre minuter kvar av perioden fick han fritt skottläge rakt framifrån och avlossade ett skott som om han aldrig gjort annat. Pucken letade sig in i krysset och Växjö i en klar ledning med 1-4.

Färjestad var i gungning och inte ens i fem mot tre spel lyckades laget åstadkomma så mycket framåt.

– Vi har haft en otrolig utdelning med vår kedja och flyttar pucken snabbt. Jag har tänkt att nu är det bara att vilja vara med och att ta chanserna när de kommer, sa Växjös Robert Rosén till Kanal 9 efter den andra perioden.

Växjö hade järnkoll på handlingarna

Tredje perioden blev mer avvaktande från gästerna men intrycket var att laget hade full kontroll på läget och såg klart hetast ut för dagen av de två lagen.

Det skulle även komma mer från Rosén. 8.27 in i tredje perioden fullbordade han sitt hattrick när han återigen tog tillvara på en retur. På resultattavlan stod 1-5 och matchen var avgjord. Kedjan med Rosén (3+1), Johansson (1+3) och Lasch (1+2) hade svarat för samtliga mål så långt och kommer sannolikt få kampera ihop även i övermorgon.

Rhett Rakhshani gjorde det ännu värre för Färjestad med sitt mål fram till 1-6 och det var riktigt uppgivet i hemmalaget. Växjö hade mer eller mindre lekstuga i såväl andra som tredje perioden och Färjestad fick en hel del att fundera på inför fortsättningen av semifinalspelet.