• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Kan Växjö ta tredje raka mot Luleå?

19 mars 2014 14:05

Allt har gått som på räls hittills för Växjö Lakers i klubbens första SM-slutspel. På tisdagskvällen tog laget sin andra raka seger i kvartsfinalen mot Luleå, den här gången på bortaplan, och har därmed kopplat ett järngrepp om den serien. Men nu väntar ny match med nya förutsättningar och vi kan definitivt räkna med ett Luleå som inte vill sälja sig i första taget.


Efter att ha hamnat i tvåmålsunderläge fick till slut Luleå in en reducering i slutet av den andra perioden i tisdagens match hemma i Coop Norrbotten Arena. Men istället för vind i seglen återtog Växjö tvåmålsledningen bara en halv minut senare. Närmare än Linus Klasens reducering med en och en halv minut kvar av tredje perioden kom inte norrbottningarna men det var en inte alltför nedslagen tränare som svarade på frågorna från C More efter matchen:

– Jag tycker att vi gör en bra match men vi förlorar tyvärr idag. Det var det gamla Luleå idag med mycket energi, men det fattas det där lilla extra, enligt Jonas Rönnqvist som fick medhåll även av motståndartränaren Sam Hallam.

– Luleå är det bättre laget men vi har bra utdelning på våra chanser idag. Men det är en lång väg att vandra fortfarande, sa Hallam till C More Hockey efter matchen.

Hallam utvecklade resonemanget på den efterföljande presskonferensen.

– Vi har den där lilla turen idag, som man måste ha, det klingar bland annat i vår stolpe. Vi gör ett heroiskt arbete, inga stora misstag och bjuder inte på något utan Luleå får verkligen jobba hårt för att komma nära in på mål.

– Det är lite speciellt med slutspel. En lite annan atmosfär, men det är ändå hockey vi ska spela. Publiken skriker lite högre och media skriver lite mer men det gäller att behålla fokus på det vi ska göra, fortsatte han angående hur det är att vara i sitt första slutspel.

Nyckelmatch väntar

Den tredje matchen blir viktig. För Växjö att dra fördel av hemmaplan och försöka skaffa sig ett riktigt bra läge inför fortsättningen men kanske ännu mer för Luleå. En reducering i matchserien är av väsentlig betydelse då ett underläge med 0-3 i matcher genom historien visat sig vara ytterst svårt att vända på.

Med en dags distans till tisdagssegern ser Sam Hallam fram emot ny kamp och menar att spelarna nu är inne i matchserien.

– Detta blir tredje matchen på fem dagar mot samma lag och det är klart att det börjar att stötas och blötas lite mellan lagen. Varje match är en ny match och innebär en ännu större utmaning än matchen innan, men vi är beredda, säger han till klubbens hemsida.

Växjö har hittills, precis som i seriespelet, visat på en bra bredd i laget. På de sju mål som man har gjort mot Luleå än så länge finns sex olika målskyttar noterade. Alexander Johansson är den enda tvåmålsskytten med de två han gjorde i första matchen.

Luleå blev som bekant nollade i den första matchen och har endast gjort två mål framåt. Positivt var ändå att lagets poängkung Linus Klasen hittade målet igen senast. Återstår att se om det lossnar ytterligare i Vida Arena på torsdagskvällen?