• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Brynäs är på jakt efter kontakt

23 mars 2014 14:00

Brynäs knep det nödvändiga sista halmstrået i lördagens match mot Färjestad. Seger med 2-0 i Karlstad innebar reducering i matchserien till 1-3. Men kniven är fortfarande hårt tryckt mot Gävlelagets strupe som måste vinna igen för att hålla säsongen vid liv.


Brynäs gjorde en prickfri insats när det som mest behövdes. 0-3 underläge i matchserien mot Färjestad och bortamatch i Löfbergs Arena inför utsålda läktare. Då stängde gästerna butiken och vann med 2-0 efter ett gediget försvarsspel och effektivt anfallsspel.

I och med segern är matchserien nu reducerad till 1-3 men för Brynäs del är dte nu vinna eller försvinna som gäller hela vägen i kvartsfinalen. En förlust till och säsongen är över.

Nu väntar kvartsfinal fem i Läkerol Arena och Brynäs lär vilja bjuda hemmapubliken på en seger för att på så vis reducerar matchserien ytterliggare. Och lyckas man med det så kanske man kan sätta lite frågetecken i Färjestads huvuden. Inget lag har ju någonsin tappat ett 3-0 överläge till förlust med 4-3 i matcher i slutspelet.

– Nu tar vi en match i taget och ska sätta ett hårt tryck på dem, de ska vara riktigt oroliga nu. Vi går för seger i nästa match och sedan tar vi det därifrån, säger Jesper Ollas till Brynäs hemsida inför måndagens match, samtidigt som målskytten från senaste matchen hoppas på bra tryck på läktaren;

– Det skulle betyda oerhört mycket om det var fullsatt imorgon. Det skulle lyfta oss spelare att veta att vi har dem i ryggen när vi kämpar för varje millimeter. När det blir fullsatt och man känner den sjätte utespelaren så kan det vara tunnan på vågen, speciellt i såna här tighta matcher.

"Vi har spelat bra på bortaplan en längre tid"

Färjestad hade chansen att som första lag bli klart för semifinal men föll i hemmamötet mot Brynäs. Forwarden Jack Connolly hade sin förklaring till varför det blev som det blev.

– Vi tappade tålamodet lite när det var fullsatt här hemma och vi ville underhålla lite mer än vanligt, sa han till FBK:s hemsida efter matchen.

Därför ser han och Färjestad det som ett bra läge att få spela den femte kvartsfinalen på bortais.

– Vi har visat bra spel på bortaplan en längre tid, vi behöver inte bjuda på så mycket spelmässigt som här hemma.

Men vi kan nog räkna med en tight match även imorgon. Visserligen har Färjestad 3-1 i matcher men alla matcher har varit jämna och båda lagen har ända in i slutet haft chansen att sno segrarna från varandra, så räkna med full huggning i Läkerol Arena under måndagskvällen.