Färjestad jobbade övertid för plats i semifinalen

24 mars 2014 22:20

Färjestad är som andra lag i slutspelet 2014 klara för spel i semifinal efter seger i kvällens femte kvartsfinal över Brynäs. Det krävdes övertid och Sudden Death innan Färjestads Patrik Lundh blev matchhjälte med sin tredje poäng för kvällen när han styrde in 4-3. Det målet betyder att Färjestad vann hela matchserien över Brynäs med 4-1 i matcher och är nu klara för semifinal.

Det var vinna eller försvinna för Brynäs i kvartsfinal fem i Läkerol Arena och laget tog även ledningen i matchen efter 10:55. I powerplay sköt Christian Djoos ett skott som Johan Harju styrde vidare i nät för 1-0. Den första perioden präglades annars av gruff efter i stort sett varje avblåsning då det verkligen märktes att matchen betydde mycket.

Den andra perioden bjöd på tre stycken mål när Färjestad kvitterade till 1-1 efter en så kallad "bjudning" från brynäsmålvakten Bernhard Starkbaum som passade fel bakom sin egen kasse. Per Åslund var påpassligt på rätt plats och spelade fram kedjekamraten Joakim Hillding till öppet mål.

Per Åslund svarade för poängstark match

Glädjen blev dock kortvarig för gästerna, närmare bestämt 44 sekunder, innan Brynäs återtog ledningen genom 2-1 från backen Christian Djoos. Bill Sweatt svarade för en fin uppåkning, tvärstannade djupt i anfallszonen innan han med en backhandpassning hittade Djoos som pricksköt pucken i mål bakom Fredrik Pettersson-Wentzel. Djoos andra poäng i matchen, men innan perioden var över fick vi en till tvåpoängsspelare. Färjestads Per Åslund var åter igen rätt man på rätt plats när han framför kassen efter 13:07 kunde slå in en retur efter ett backskott och 2-2 stod på tavlan inför den tredje perioden

Det blev en rafflande tredje period där Färjestad åter tog ledningen i matchen när Milan Gulas sköt 2-3 till gästerna redan efter två minuters spel. Bernhard Starkbaum släppte en "lång" retur där Gulas klippte till direkt med ett slagskott som satt högt i nät. Goda råd blev snabbt dyra för Brynäs som dock kvitterade matchen till 3-3 efter mål i powerplay från Gregg Scott vilket tog matchen till Sudden Death.

"Det var helt rättvist att vi vann matchen idag"

Det blev en händelserik Sudden Death där Brynäs fick chansen i powerplay innan laget spelade med för många spelare på isen och Färjestad fick spel i numerärt överläge. Det matchavgörande målet kom dock i spel fem mot fem och det var Färjestads Patrik Lundh som blev den store matchvinnaren när han efter 8:27 styrde in ett backskott från Ville Lajunen. Matchen slutade 4-3, matchserien 4-1 och Färjestad är nu som andra lag klar för semifinal i slutspelet 2014. Matchvinnaren Lundh kommenterande matchen på följande sätt till C More:

– Vi gör en bra match och jag tycker att det var helt rättvist att vi vann matchen idag. Vår kedja spelade bra idag och vi hade ett bra samarbete genom hela matchen. På det avgörande målet fick jag några smällar framför mål innan jag fick träff på pucken som gick i mål.

På frågan om fortsättningen av slutspelet och hur långt Färjestad kan gå svarade Lundh följande:

– Vi har högt uppsatta mål i gruppen och nu får vi ladda om när det sen blir dags för semifinal.