Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Linköping
LHC

Avgörandets tid mellan Frölunda-Linköping är här

26 mars 2014 15:00

Det har varit hårt, tufft och jämnt i kvartsfinalen mellan Frölunda-Linköping. Så pass jämnt att det kommer krävas en sjunde helt avgörande match för att utse vilket av dessa lag som ska ta sig till semifinal. Och det är under torsdagskvällen det kommer avgöras i ett utsålt Scandinavium i Göteborg.


Det har varit en jämn serie mellan dessa båda lag. Frölunda tog kommandot genom att vinna den första kvartsfinalen innan Linköping vände genom två raka segrar. Men sedan studsade Frölunda tillbaka igen och vände tillbaka serien till ledning med 3-2 i matcher men i tisdagens sjätte kvartsfinal var det Linköping som åter drog det längsta strået då man vann med 5-3 och därmed kvitterade till 3-3 i matchserien.

– Det är väldigt kul att spela med A-laget, sa Carl Dahlström till LHC-TV efter segern i den sjätte kvartsfinalen. Dahlström som stod för det viktiga 1-1 målet i matchen och som därmed gjorde sitt första mål i Linköpings A-lag.

Några andra som hittade nätet för Linköping var trion Simon Hjalmarsson, Pär Arlbrandt och Chad Kolarik. Tre spelare som levererat hela säsongen men som haft det lite tyngre under kvartsfinalspelet mot Frölunda. Men senast lossnade det och kanske kan trion ha hittat målformen ordentligt till den sista avgörande matchen.

"Vi tappade lite fokus"

Frölunda var inte lika glada efter den sjätte kvartsfinalen och ett läge som vände matchen var när Frölunda i ledning med 1-0 misslyckades att utnyttja spel i fem mot tre i över en och en halv minut.

– Efter det så tappar vi lite fokus samtidigt som Linköping börja spela mer fysiskt och det borde passa oss med vårt snabba passningsspel men av någon anledning hamnar vi i problem, sa Roger Rönnberg på presskonferensen efter matchen.

– Den största utmaningen för vårt unga lag är att hålla fokus för det är så små marginaler som avgör när man möts så ofta och så tätt inpå.

Tredje gången dessa lag möts i en helt avgörande match

Frölunda och Linköping har en historia av jämna slutspelsbataljer. Detta kommer faktiskt bli den tredje gången dessa båda möts i en sjunde helt avgörande match. Första gången var säsongen 2005/2006 då Frölunda vann i semfinalen med 4-3 i matcher efter att ha vänt ett 1-3 underläge i matchserien.

Säsongen 2009/2010 var andra gången dessa båda kombatanter möttes i en helt avgörande drabbning. Då var det i kvartsfinalen och Linköping tog revansch och vann den avgörande matchen med 4-2. Även Linköping hade då vänt på matchserien från ett underläge 1-3 i matcher.

Noterbart från dessa båda avgöranden är att i den sjunde matchen har det lag som haft hemmaplan vunnit. Kanske kan det också ha ett avgörande denna gång?