Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Måstematch för Luleå Hockey väntar i kvartsfinal sex på hemmaplan

25 mars 2014 13:20

Det var Växjö Lakers som vann den femte kvartsfinalen i matchserien mot Luleå Hockey och därmed har norrbottningarna kniven mot strupen och underläge med 2-3 i matcher inför onsdagens drabbning i COOP Norrbotten Arena. Match nummer sex har alla förutsättningar för att bli någonting alldeles extra.


Växjö Lakers vann den femte kvartsfinalen där det matchavgörande målet föll redan i den andra perioden då matchens första mål kom efter en snabb spelvändning från Växjö. Dennis Rasmussen tog saken i egna händer och i ett tre mot ett-läge sköt han 1-0 under luleåmålvakten Mark Owuyas plockhandske.

Att det första målet har varit viktigt i den här matchserien är vare sig en överdrift eller klyscha när laget som spräck målnollan vunnit samtliga matcher i serien inför den sjätte kvartsfinalen på onsdag kväll. Det gäller med andra ord att hamna först i målprotokollet för en statistiskt sett bättre chans till seger.

Match fem avslutades målmässigt med att Ville Varakas svarade för en delikat slagskottspassning och Rhett Rakhshani sköt pucken i nät från slottet för 2-0 vilket även blev slutresultatet. Växjö leder med andra ord serien med 3-2 i matcher och det är nu "vinna eller försvinna" som gäller för Luleå Hockey i COOP Norrbotten Arena.

Kan Luleå Hockey överlista Teemu Lassila?

Växjö Lakers målvakt Teemu Lassila höll sin andra nolla i slutspelet när han stoppade samtliga 22 skott i kvartsfinal fem. Lassila toppar därmed både statistiken för hållna nollor i slutspelet samt statistiken över minst inläppta mål i snitt per match när han släppt in 1,74 på fem spelade matcher. För att säsongen inte ska vara över för Luleå Hockey gäller det att laget lyckas överlista Lassila.

– Den förra segern är glömd och fokus ligger redan på onsdag och den matchen, säger Rhett Rakhshani till Växjö Lakers hemsida och fortsätter:

– En av de viktigaste sakerna i slutspel är att inte komma ikapp sig själv och sina tankar. Man kan inte tänka på förra matchen eller senaste läget även om det är svårt, utan man måste tänka på processen som man är inne i och göra rätt saker här och nu. Jag försöker göra det och det gör alla andra i laget också. Det är processen som gör oss framgångsrika.

"Vi ska hitta en väg att vinna"

– Vi är självklart besvikna över förlusten i den femte kvartsfinalen när vi verkligen ville vinna, men vi kan ävem ta med oss några positiva bitar från matchen när vi jobbade hårt men hade några studsar och domslut emot oss. Men samtidigt gäller det för oss att hitta en väg att vinna och det ska vi göra på onsdag, säger Luleå Hockeys lagkapten Chris Abbott till Luleå-TV.

I Luleå Hockey utgick Daniel Gunnarsson i den senaste matchen och det är oklart om backen spelar i den sjätte kvartsfinalen.