• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Finalplatsen hägrar för Färjestad

10 april 2014 15:05

Den jämna kampen om den sista finalplatsen går vidare mellan Färjestad-Växjö. Karlstadlaget leder matchserien med 3-2 i matcher och har nu chansen att säkra avancemang vid seger i Löfbergs Arena under fredagskvällen.


Det väntas bli folkfest i Karlstad under fredagen. Fullsatt hus i Löfbergs Arena när Färjestad har chansen att säkra en finalplats. Man leder just nu serien mot Växjö med 3-2 i matcher efter att samtliga matcher slutat med bortaseger i denna semifinaldrabbning. Senast blev det 3-2 för Färjestad i Vida Arena efter att segern grundlagts i mitten av den tredje perioden då man gick ifrån 1-1 till 1-3 på bara en minut efter bland annat ett riktigt läckert solomål av Milan Gulas.

– Vi lovade oss själva att våga anfalla, att våga hålla pucken och att äga den. Vi spelar ju om det finaste som finns, en SM-final, och då måste det få kosta litet för att lyckas, sa Leif Carlsson, tränare i Färjestad efter matchen till klubbens hemsida.

Samtidigt så har Färjestad och Carlsson redan börjat blickat framåt mot nästa drabbning. Den som sker under fredagkvällen och som kan säkra en finalplats för Färjestad.

- Väl där handlar handlar det om att fortsätta med enkelheten och krigarhjärtat.

"Nu handlar det om att vinna"

För Växjös del handlar det nu om att behålla en svit vid liv. Nämligen den att segra på bortaplan. Alla fem tidigare semifinaler har slutat med bortaseger och det är precis vad Växjö behöver för att hålla säsongen vid liv.

I den senaste matchen hade Växjö en del skadebekymmer. Förutom redan tidigare sakadade Tomi Kallio saknades även Colby Armstrong, men det ledde till att Malte Strömwall fick kliva in i spelet och han gjorde det riktigt bra.

– Jag tänkte inte så mycket, det var bara ut och köra. Jag har varit med lite på bänken innan och har fått spela några byten, men det är klart att det var skoj att få spela från start. Jag försökte göra det bästa av chansen, säger 19-åringen till klubbens hemsida.

Strömwall matchades med Liam Reddox och Jani Lajunen och stod för ett mål i matchen och hade bud på flera i en mycket bra prestation. Men trots det blev det förlust och nu är det bara sikte på seger som gäller för Strömwall och hans Växjö.

– Nu är det bara att dra till Karlstad på fredag och vinna och kvittera serien, och sedan komma hem igen och vara laddade, säger han.