Karlskrona
KHK

Gunnarsson och Mueller ordnade straffseger

28 december 2015 22:16

Det blev en match som Malmö Redhawks såg ut att kamma hem alla poäng från. Karlskrona svarade dock bra, vilket tvingade skåningarna att ändra sina planer. Tre poäng var inte längre möjligt, men det blev likväl en seger efter straffar för Malmö.

Malmö och Karlskrona börjar bli varma i kläderna som nykomlingar i SHL och ikväll möttes de på bekant vis. Platsen för tillställningen låg i Skåne och laget som tog det första initiativet på isen var skånskt. Trots hemmalaget Malmös intensiva start med flera klara målchanser skulle den första perioden dock förbli mållös. Det hade gästerna en viss veteran att till stor del tacka för.

Den rutinerade målvakten Johan "Honken" Holmqvist sattes nämligen på prov för Karlskrona, då han fick i uppgift att stänga puckarna ute. Något han också lyckades med under de första 20 minuterna - vilket gav Malmöspelarna lite att tänka över i periodvilan.

– 'Honken' gjorde några riktigt fina räddningar, berömde Malmös Andreas Thuresson, Holmqvists förre lagkamrat i Brynäs, till CMore efter en period.

Thuresson gav svar på tal

Inför den andra perioden efterfrågade Karlskronas tränare Per Hånberg mer spelglädje av sitt lag. Och han fick gehör. Bortalaget visade upp ett helt nytt ansikte och hade flera gånger vittring på ett ledningsmål som skulle ha tystat Malmöpubliken.

Men istället fick Malmöpubliken jubla innan den andra perioden var över. Han som hade berömt motståndarnas målvakt var den som hittade receptet för att överlista den samme. Andreas Thuresson kunde nämligen förvalta Erik Anderssons läckra framspelning till 1-0 i Malmös favör.

Full tid räckte inte

Med vetskapen om att det inte fanns något att förlora lade Karlskrona i en ännu högre växel i den tredje perioden. Laget siktade mot kvitteringsmålet. Det såg dock länge ut att bli ouppfyllt, mycket på grund av en storspelande Jonas Gunnarsson i Malmökassen. Men tiden utvisade annorlunda.

I slutskedet av perioden, när Karlskrona var fem mot fyra, såg amerikanen John Henrion till att förlänga matchen över full tid. Hans direktskott betydde 1-1 - och därefter kom det att krävas straffläggning, där hemmaprofilen Peter Mueller satte den sista, avgörande i nät och förklarade segern Malmös.