Hemma
Malmö
MIF
Borta
Karlskrona
KHK

Malmös jakt mot slutspel fortsätter

28 december 2015 10:00

Malmö Redhawks har fått fira julhelgen med två raka förluster i bagaget. Nu tar man sikte på att bryta den trenden i sin jakt på lagen ovanför i tabellen. Under måndagen gästar Karlskrona i Malmö Arena.


Det var en mycket jämn match som utspelade sig i Kinnarps Arena under annadagen där det för Malmös del tyvärr slutade med förlust 2-1.

– Vi visade en bra kampvilj i tredje och skapade lite kaos framför deras mål. Det är något som vi inte haft de senaste matcherna. Vi hade bra tålamod och det var nära på slutet och synd att vi inte lyckades trycka dit den pucken, sa tränaren Björn Hellqvist till klubbens hemsida efter matchen.

Spelare att hålla koll på

Malmös mål i den senaste matchen gjorde av T.J Galiardi och han har fått upp farten i Malmö nu. Han spelar med en stor pondus, får stort förtroende, har en bra blick för spelet och dirigerar i Malmös powerplay. Håll ett extra öga på honom under måndagen.

Hos Karlskrona så måste Mattias Guter nämnas. Han står redan på tio gjorda mål denna säsong. En oerhört imponerande siffra med tanke på att Karlskrona som lag endast spelat in elva poäng så här långt in i säsongen. Guter har endast tre mål upp till en topp fem placering på skytteligalistan.

Formen hos lagen

Båda lagen har en nedåtgående formkurva. Malmö har två raka förluster runt jul men matchen mot HV71 vittnade om att något kan vara på gång.

Karlskrona har nu fem raka förluster på sitt konto och man har dessutom släppt in sex mål i båda de två senaste matcherna. Det blir med andra ord viktigt att täppa till defensiven till matchen mot Malmö.

Läget i lagen

Nils Andersson är avstängd för Malmö som också saknar Björn Svensson. Även backen Derek Meech saknades senast.

Hos Karlskrona saknades senast Slava Truhkno. I övrigt finns det inga nyheter att rapportera om i truppen. Mycket talar för att Johan Holmqvist får nytt förtroende i målet.

Notera att

* Malmö har vunnit båda mötena mellan dessa lag denna säsong.

* Malmö är seriens näst sämsta hemmalag sett till inspelade poäng.

* Karlskrona är dock seriens näst sämsta bortalag.

* Malmö skjuter betydligt mer skott på mål på hemmaplan än bortaplan.

Fem senaste

Malmö Karlskrona
FBK-MIF 4-2 KHK-VLH 1-4
MIF-MODO 3-2 VLH-KHK 4-3
MODO-MIF 2-5 KHK-BIF 2-3
MIF-FHC 0-3 LHC-KHK 6-1
HV71-MIF 2-1 KHK-FHC 3-6