• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
MODO
MODO
Borta
Luleå
LHF

Kan MODO ta revansch på Luleå Hockey?

30 december 2015 09:00

Det blev en snöplig poängförlust för MODO senast. Nu ska man ladda om för årets sista match då Luleå Hockey gästar Fjällräven Center. Ett lag MODO ännu inte besegrat denna säsong.


Det var hängande huvuden i Behrn Arenas korridorer efter månagskvällens match mellan Örebro och MODO. Gästerna stod för en mycket bra insats men i matchens sista minut gjorde Örebro 2-1 och MODO fick lämna isen utan en enda poäng. En tung förlust för MODO som behöver alla poäng man kan få med tanke på det tabelläge man befinner sig i för tillfället.

I Coop Norrbotten Arena var det desto gladare miner för Luleå Hockey som efter en trevande start i matchen lyckades vända på ett 0-2 underläge till seger med 3-2. Därmed befäste man sin position som seriens för tillfället formstarkaste lag.

Spelare att hålla kolla på

I MODO är det värt att kasta ett extra öga på forwarden Victor Olofsson. Han är inne i en uppåtgående formkurva och har på slutet också spelat in sig i poängprotokollet. Poäng i de tre senaste matcherna har det blivit och dessutom har han gjort mål i båda matcherna efter juluppehållet. I takt med poängutdelningen har också förtroendet ökat och speltiden likaså.

Hos Luleå är det varningsflagg på forwarden Jacob Micflikier. Kanadensaren stod för en mycket bra insats mot Växjö senast där han också bidrog med ett mål och en assist. Det var hans första match med två poäng i sedan premiären mot just Växjö. Kanske kan det komma mer direkt mot MODO?

När ska det lossna?

Men det finns också spelare i de båda lagen som har mer att bidra med. Och frågan är snarare när det ska lossna mer än om det ska lossna. Hos MODO finns Per-Åge Skröder som endast gjort två mål sedan mitten på oktober, och hos Luleå finns lagkaptenen Johan Harju som nu varit mållös i 14 raka matcher.

Läget i lagen

Hos MODO väntas samma laguppstälning som senast. Byron Ritchie och Nichlas Torp är båda långtidsskadade.

Hos Luleå saknas fortsatt Viktor Ekarv, Lennart Petrell, Daniel Larsson och Bill Sweatt med skador. Ekarv och Larsson är närmast en återkomst ur kvartetten.

Notera att

* Luleå har vunnit de tidigare mötena. 2-0 och 6-2 har det då slutat.

* Luleå är seriens formstarkaste lag sett till de tio senaste omgångarna.

* MODO och Luleå har nästan skjutit exakt lika många skott på 29 matcher.

* MODO:s back Jesper Lindgren är den enda som gåt plus i matcherna mot Luleå.

Fem senaste

MODO Luleå
MODO-LHF 2-6 MODO-LHF 2-6
MIF-MODO 3-2 LHF-RBK 2-1
MODO-MIF 2-5 FHC-LHF 2-3
VLH-MODO 3-4PS LHF-FBK 2-3PS
ÖRE-MODO 2-1 LHF-VLH 3-2