Rakhshani avjorde med spektakulär straff

30 december 2015 22:40

Det bjöds på stor hockeyunderhållning i årets sista match i Saab Arena, från första nedsläpp till sista straffen. I en fartfylld, fysisk och svängig match knep LHC till slut extrapoängen efter seger med 3-2.

LHC kom ut med samma energi och ettriga press som i 7-2-segern mot Rögle och tog tillvara på Örebros misstag. I numerärt överläge snodde Broc Little pucken efter en misslyckad rensning, Junland sköt och Andrew Gordon rakade in returen i öppen kasse. 1-0 till hemmalaget.

Hårt men schysst

Men Örebro stod upp bra, skapade farliga kontringar och tvingade David Rautio till två frilägesräddningar i en mycket underhållande förstaperiod som präglades av högt tempo och kompromisslöst men schysst närkampsspel. Det smällde friskt i sarghörnen och allra tacklignsgladast var Örebros Marko Antilla retade upp både hemmaspelare och publik.

– Det är kul att spela därute, sa en andfådd Niclas Persson, LHC, i C More i periodpausen.

Andra perioden fortsatte i samma furiösa tempo där LHC pressade högt och Örebro svarade med vassa kontringar. Med fyra sekunder kvar av perioden uttökade Henrik Törnqvist LHC:s ledning, återigen efter slarv i Örebro-försvaret.

Tändvätska

Sena mål brukar vara psykologiskt tunga, men för Örebro fungerade det ikväll som tändvätska. I tredje perioden tog man över matchen helt. Johan Wiklander reducerade, Greg Squires kvitterade och tvingade LHC till timeout. Örebro var närmast att avgöra innan full tid, men 2-2 stod sig matchen ut.

Rakhshani straffhjälte

Efter en mållös förlängning klev Rhett Rakhshani fram som huvudrollsinnehavare med två mål straffläggningen. Först lurade han Hudacek med en klassisk snurrfint och fixade sen extrapoängen till LHC genom att sätta den avgörande straffen i krysset.

– Jag tycker vi blir ängsliga i tredje perioden. Ibland kan en timeout sätta mer press än nytta och så kan vara fallet ikväll, sa Dan Tangnes självkritiskt i C More efter matchen. Men vi är svårslagna på hemmaplan och vi ska vara stolta över att vi gjort en bra jul och de tar vi med oss det in i det nya året.