• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Fortsätter Luleå sin framfart under lördagen?

15 januari 2016 15:45

Luleå Hockey fortsätter med sitt segertåg i SHL. Under torsdagen så besegrades Skellefteå i en kokande hemmaborg och under lördagen vill man åter få taket att lyfta när Malmö gästar Coop Norrbotten Arena.


Lagens form

Det har väl knappast undgått någon den senaste tiden att Luleå Hockey har en strålande form i SHL för tillfället. Det bevisade man också under torsdagen när man besegrade rivalen Skellefteå AIK med klara 5-2. Det var lagets tolfte seger på de senaste 15 matcherna. Ett imponerande facit som har tagit laget upp på en fjärdeplats i tabellen.

Malmö kommer också närmast till spel från en imponerande seger. Under torsdagen slogs Växjö tillbaka tämligen enkelt då man segrade med klara 5-1 på bortaplan. En match där Oscar Alsenfelt var tillbaka i mål och han spelade oerhört bra i kassen.

Fem senaste matcherna

14 jan Luleå-Skellefteå 5-2
9 jan HV71-Luleå 5-3
7 jan Luleå-Linköping 3-1
30 dec MODO-Luleå 2-3
28 dec Luleå-Växjö 3-2
14 jan Växjö-Malmö 1-5
9 jan Brynäs-Malmö 3-2
7 jan Örebro-Malmö 1-2OT
30 dec Frölunda-Malmö 3-2PS
28 dec Malmö-Karlskrona 2-1PS

Första mötet i norr

Luleå och Malmö har mött varandra två gånger denna säsong. Båda gångerna i Malmö Arena och båda lagen har stått som segrare varsin gång. Luleå vann första mötet med 3-2 efter straffar. En seger man fick sota hårt för när man andra gången möttes då Malmö vann med klara 5-1. Lördagens möte blir således det första mötet i Coop Norrbotten Arena för säsongen.

Målskyttar att hålla koll på

I hemmalaget Luleå är lagkaptenen Johan Harju namnet på allas läppar en dag som denna. Efter 17 raka matcher utan ett enda mål så smällde Harju till med två mål, varav det matchavgörande, i derbyt mot Skellefteå. Vi kan räkna med att självförtroendet därmed fick upp i topp inför mötet mot Malmö. Det var också Harju som avgjorde på straff i första mötet mellan Luleå-Malmö denna säsong.

Hos Malmö finns det också en intressant spelare att hålla koll på. Kanadensaren Kent McDonell. McDonell stod för inte mindre än tre mål i storsegern mot Luleå senast och forwarden har totalt gjort åtta mål denna säsong och är med det, med i toppen av den interna skytteligan.

Läget i lagen

Luleå har samma förutsättningar till lördagens match som man hade senast. Det innebär att trion Lennart Petrell, Bill Sweatt och Viktor Ekarv, alla saknas med skador.

Hos Malmö så är Joey Tenute, T.J Galiardi, Henrik Hetta, Erik Andersson, Johan Björk och Eric Himelfarb saknade sedan tidigare. Oklart om någon av dessa är redo för spel under lördagen.

I torsdagens match var Oscar Alsenfelt tillbaka i mål, Oliver Bohm gjorde debut och båda väntas fortsatt spela mot Luleå. Det är ännu inte klart om nyförvärvet från Växjö, Adam Burish hinner bli spelklar mot Luleå.

Notera att

* Luleå är nu uppe i åtta raka hemmamatcher med poäng i.

* Detta blir Malmös femte raka bortamatch.

* Luleå är seriens bästa lag på tekningar.

* Malmö skjuter näst mest skott av alla lag på bortais.

* Malmö har tagit mer popäng på bortaplan än på hemmaplan.