Ineffektivt Luleå vann till slut

16 januari 2016 19:08

Det var långa stunder spel mot ett mål i dagens match mellan Luleå och Malmö. Luleå bombarderade Jonas Gunnarsson med skott och ett skadedrabbat Malmö gjorde sitt bästa för att stå emot, men till slut tog hemmalaget med sig alla tre poäng efter seger med 3-1.

Redan skadeförföljda Malmö drabbades av ett sent avbräck när Johan Ivarsson tvingades kliva av på uppvärmningen. Trots det startade Malmö piggast, men Luleå gjorde mål på sitt första heta läge. En chanspuck mot mål studsade in via Lucas Wallmark och efter det tog Luleå över matchen och kunde gjort både två och tre mål till i första perioden, men Gunnarsson var bra i Malmös mål.

Hemmadominans

Luleå-dominansen fortsatte i andra perioden. Långa stunder var det Luleå mot Jonas Gunnarsson i Malmö-målet, vars storspel bortalaget hade att tacka för att mittakten slutade mållös. Skottstatistiken 18-5 sa det mesta om matchbilden.

– Det gäller att ha lite tålamod men också att ha den här balansen mellan anfall och försvar. Vi måste försvara oss också när dem har pucken" säger Luleås tränare Joakim Fagervall till C More inför tredje.

Nära kvittering

När Wallmark med sitt andra mål för kvällen ökade på till 2-0 i början på tredje perioden var det många i Coop Norrbotten Arena som trodde det skulle rinna iväg, men Malmö vägrade ge sig. Nils Andersson pangade in 2-1-reduceringen och samme Andersson träffade innerstolpen när Malmö plockade ut sin målvakt i slutforceringen. Istället kunde Anton Hedman i anfallet efter fastställa slutresultatet till 3-1 i tom kasse.

– Vi är inneffektiva men ändå effektivare än vad Malmö är. Tycker vi skapar tillräckligt mycket för att vinna, konstaterade Joakim Fagervall, Luleås tränare, till C More.

– Mycket kaos idag, men jag tycker vi krigar på bra ändå. Vi ger oss sjävla chansen och håller det till ett mål, sa Björn Hellström, MIF:s tränare, till C More.