• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
MODO
MODO

Fortsätter Frölunda sitt segertåg mot MODO?

6 januari 2016 10:00

Det har blivit dags för säsongens tredje möte mellan Frölunda och MODO när lagen drabbar samman under onsdagskvällen. Frågan är om det blir en ny seger för Frölunda som vunnit de två tidigare mötena mellan lagen?


Tidigare möten mellan lagen

Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen och kollar man in tabelläget för de båda lagen så är det ingen större skräll att det är Frölunda som gått segrande ur de båda matcherna som spelats. Senast man möttes vann Frölunda med 3-2 i Örnsköldsvik, men senast lagen möttes i Scandinavium som är onsdagens spelplats blev det hela 7-0 till hemmalaget.

Formen

Frölunda har en god form då man vunnit åtta av de tio senaste matcherna. Dessutom är man nu uppe i en svit på fyra raka matcher vilket gör att man ännu är obesegrade sedan landslagsuppehållet som var i mitten av december. På hemmaplan är man dessutom extremt starka då man bara har en förlust i Scandinavium sedan slutet på oktober månad.

MODO har nästan omvända siffror på sina tio senaste matcher då man har samlat ihop tre segrar och sju förluster. Det har också gjort att tabelläget har blivit något mer prekärt då MODO just nu har nio poäng upp till säker mark och Rögle och Malmö som är de lag man närmast jagar.

Bortastatistiken hos MODO är dessutom slående svag. Ännu har laget inte lyckats med att ta en seger efter full tid på bortais och det har bara blivit fem inspelade poäng utanför Örnsköldsvik. Med den poängskörden är man sämst i ligan på bortais.

Spelare att hålla koll på

Hos Frölunda så har backen Henrik Tömmernes spelat en stor roll under säsongen. 19 poäng står han noterad för och mestadels är det assist som gäller för Tömmernes som får stort förtroende i laget. Mest speltid av alla i laget och dessutom får han mycket speltid i powerplay där han styr från sin backplats.

Hos MODO har nyförvärvet Maxim Lapierre kommit upp i en stadig produktion. Han leder den interna poängligan och har trots MODO:s skrala facit de senaste tio matcherna ändå stått för två mål och sju assist på dessa tio matcher.

Detta händer vid seger eller förlust

Frölunda behåller sin serieledning oavsett hur det går i matchen mot MODO. Vid förlust samtidigt som Skellefteå vinner sin match går lagen upp på samma poäng men Frölunda har betydligt bättre målskillnad så att Skellefteå ska gå om i tabelltoppen är endast mikroskopiskt möjligt.

För MODO kan ingen tabellförändring ske under onsdagen. Men en seger samtidigt som Rögle och Malmö förlorar under torsdagen och avståndet uppåt i tabellen krymper avsevärt.

Läget i lagen

Hos Frölunda finns inga nya skador eller sjukdomar att rapportera om sedan senast.

MODO saknar sedan tidigare långtidsskadade Byron Ritchie och Nichlas Torp. Adam Reideborn har varit utlånad till Timrå men är nu tillbaka i laget igen. Emil Djuse var tillbaka i spel i förra matchen mot Luleå.

Notera att

* MODO har inte vunnit efter full tid på bortaplan denna säsong

* Frölunda har på de två tidigare mötena med MODO gjort totalt tio mål.

* Frölunda har gjort första målet i sina matcher 14 gånger mer än MODO.

* MODO har dragit på sig minst tvåminutersutvisningar av alla lag.

Fem senaste matcherna

Frölunda MODO
FHC-LHF 2-3 MIF-MODO 3-2
MIF-FHC 0-3 MODO-MIF 2-5
KHK-FHC 3-6 VLH-MODO 3-4 PS
SAIK-FHC 2-3 ÖRE-MODO 2-1
FHC-MIF 3-2 PS MODO-LHF 2-3