Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Färjestad
FBK

Karlskrona jagar nya poäng mot Färjestad

7 januari 2016 10:00

I premiären möttes lagen för första gången i ABB Arena Karlskrona. Då vann Färjestad med 3-1. Andra mötet spelades i Karlstad och då fick Karlskrona med sig en pinne och nu siktar laget mot fler på hemmaplan.


Karlskrona gjorde en stark insats i senaste mötet med Färjestad men fick se sig besegrade med 3-4 efter förlängning. En poäng ska nu bli fler när det tredje mötet av fyra lagen emellan stundar på onsdagskvällen.

Formkoll

Karlskrona drog på sig en ny förlust i lagets senaste match mot Växjö och försämrade sin redan svaga målskillnad, 1-8 blev slutresultatet.

Färjestad har varvat vinster med förluster och kommer från en nollpoängare mot Skellefteå.

Fem senaste matcherna

Växjö-Karlskrona 8-1 Färjestad-Skellefteå 2-3
Malmö-Karlskrona 2-1 STR Djurgården-Färjestad 1-3
Karlskrona-Frölunda 3-6 Luleå-Färjestad 2-3 STR
Linköping-Karlskrona 6-1 Färjestad-HV71 1-4
Karlskrona-Brynäs 2-3 Färjestad-Djurgården 4-2

Läget i lagen

Färjestads viktige back Magnus Nygren har missat lagets fyra senaste matcher. Detsamma gäller forwarden Johan Ryno.

Joel Eriksson Ek och Rasmus Asplund är borta på JVM.

Karlskronas Tom Linder har missat lagets nio senaste matcher. Anton Grundel har inte varit med i någon av de två senaste.

Vasse forwarden Joel Kellman har missat de fem senaste matcherna.

Notera att:

* Lars Haugen har stått i de tre senaste matcherna för Färjestad. Han är därmed nästan ikapp Justin Pogge i antal spelade minuter och de båda delar alltså nästan helt jämnt på den sysslan.

* Julien Brouillette får ta ett stort ansvar i Karlskrona. Han snittar 23:31 i speltid per match vilket är fem och en halv minut mer än den back som spelar näst mest i laget.

* Linus Persson har gjort tre assist i matcherna mot Karlskrona, Milan Gulas två mål och Tomas Skogs två assist, och då har Skogs bara varit med i en av matcherna.