Karlskrona
KHK

Mikael Johansson sköt tre poäng till Färjestad

7 januari 2016 21:35

Färjestad lyckades vända och vinna med 4-2 i bortamötet med Karlskrona. Det var klubbens fjärde raka seger på bortais och den grundlades av Mikael Johansson som gjorde ett hattrick och fyra poäng i matchen.

Vi bjöds på en fartfylld inledning på matchen i ABB Arena Karlskrona. Det var hemmalaget som var något hungrigare i den första akten och skulle också gå till pausvila som ledare i matchen.

Efter drygt 14 minuters spel lyckades Riley Holzapfel bryta dödläget när han kastade en puck mot mål som Lars Haugen inte alls var beredd på.

– Jag tycker att vi gör det bra och pressar så de tvingas kasta iväg puckarna och vi kan få chanser utifrån det, sa Holzapfel i C More efter den första perioden.

I den andra perioden skulle dock Färjestad komma tillbaka. Mycket tack vare Mikael Johansson som hade en fantastisk period och gjorde tre poäng.

Först rakade han in 1-1 i början av perioden och sedan assisterade han till Robbie Earls ledningsmål efter 13:48. Han var dock inte nöjd med det och 18 sekunder innan pausvilan satte han en sargretur på Magnus Nygrens kanon fram till 3-1 till gästerna.

– Vi var lite aktivare och i stort sett allt var bättre i den andra perioden. Vi spelar riktigt bra på slutet och måste ta med det till den tredje perioden, sa Mikael Johansson i C More efter två perioder.

Hattrick från Johansson

I den tredje perioden inledde Karlskrona stark och fick även utdelning efter drygt fem minuter. Jesper Olofsson fick ett läge från nära håll och dunkade distinkt in reduceringen. Närmare än så kom dock inte hemmalaget utan med 12 sekunder kvar av matchen, kunde isens gigant Mikael Johansson, fastställa slutresultatet 4-2 i tom kasse.

Målet var hans tredje för kvällen och innebar hans första hattrick i SHL. Han assisterade dessutom till det fjärde målet när Färjestad tog sin fjärde raka bortaseger i SHL. Laget från Karlstad klev i och med segern upp på femte plats i tabellen.

– Det var mitt första hattrick i SHL, men spelet önskar jag mer av. Det var en bra kväll för mig, men vi måste spela bättre än så här, sa hattrick-hjälten Johansson i C More efter matchen.