• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Frölunda
FHC

Nu ska Färjestad dra det längsta strået

8 januari 2016 15:15

Matcherna mellan Färjestad och Frölunda är alltid högintressanta drabbningar med fart, fläkt och mycket känslor. Frölunda har vunnit de två inledande mötena den här säsongen, båda efter förlängning. Därför är hemmalagets revanschlusta enormt stor inför lördagen.


Formkollen

Alla fem av Färjestads senaste matcher har slutat med seger för det lag som haft bortaplan. Karlstadlaget har spelat borta i tre av dem och har således tagit lika många segrar. Som alla förstår är det en trend som laget gärna bryter under lördagen.

Frölunda inledde det nya året med en hemmaförlust mot MODO, 33 poäng bakom göteborgarna i tabellen. En missräkning såklart så räkna med ett Frölunda som vill visa upp en annan sida av sig själva mot Färjestad.

Lagens fem senaste matcher

Karlskrona-Färjestad 2-4 Frölunda-MODO 3-4
Färjestad-Skellefteå 2-3 Frölunda-Malmö 3-2 STR
Djurgården-Färjestad 1-3 Skellefteå-Frölunda 2-3
Luleå-Färjestad 2-3 STR Karlskrona-Frölunda 3-6
Färjestad-HV71 1-4 Malmö-Frölunda 0-3

Läget i lagen

Varken Färjestad eller Frölunda använde sig av sina JVM-spelare i den senaste omgången. Det återstår att se ifall Rasmus Asplund och Joel Eriksson Ek i Färjestad samt Jacob Larsson i Frölunda är redo för SHL-spel igen på lördagseftermiddagen.

Magnus Nygren var tillbaka för värmlänningarna senast efter att ha missat fyra matcher. Detsamma gäller för Johan Ryno.

Frölundas Anton Axelsson är utlånad till Timrå i sin strävan efter att komma tillbaka efter den långvariga skadan.

Lukas Bengtsson har inte funnits med i Frölundas laguppställning i lagets tre senaste matcher.

Notera att:

* Färjestads elegante forward Mikael Johansson gjorde hattrick i lagets senaste match. Det var hans första i SHL.

* Johansson verkar ha hittat fin kemi tillsammans med Robbie Earl och nyförvärvet Travis Turnbull. De har nu spelat två matcher tillsammans och svarat för inte mindre än tio poäng ihop.

* För Frölundas back Christoffer Persson kommer det nog kännas lite speciellt att spela i Löfbergs Arena. Han var nämligen utlånad till just Färjestad så sent som i december och spelade tre matcher med dem.

* Fem av de sju senaste matcherna mellan Färjestad och Frölunda har varit oavgjorda efter ordinarie tid.

Citaten

– Det ska bli otroligt kul att spela i Karlstad, och mot Frölunda. Vi är riktigt taggade att slå topplagen, och nu är det dags att ta Frölunda, säger Färjestad Mikael Johansson till klubbens hemsida.

– Jag tycker att det har känts hyfsat bra hela året, men ibland är man på rätt plats och då kommer målen. Men det är en ny dag imorgon och en ny match på lördag, så det är bara att glömma och gå vidare, säger han om sitt hattrick och kommenterar sedan sin nya kedja:

– Ja, vi har fått en bra start. Vi kompletterar varandra bra och jobbar hårt. Förhoppningsvis kommer det fler mål.

– Vi saknade den rätta skärpan idag. Den där hungern som vi är vana att se från laget var inte där, konstaterade Frölundatränaren Roger Rönnberg efter förlusten mot MODO.