Frölunda studsade tillbaka

9 januari 2016 18:56

Efter förlusten hemma mot MODO senast var Frölunda tillbaka som segrare. Färjestad började matchen strålande och kunde mycket väl ha tagit ledningen, men efter två Frölundamål i slutet av första vände allt till deras fördel.

Matchen mellan Färjestad och Frölunda startade i högt tempo och fortsatte så hela den första perioden som bjöd på heta målchanser, svettiga räddningar, ett jämt spel och någon rejäl tackling. Den bjöd också på två mål i den sista minuten och det var Frölunda som gjorde bägge. Det första var ett riktigt praktmål, efter ett bra förspel fick Henrik Tömmernes pucken vid blålinjen, oattackerad ser han ut att skjuta, men det är en passning till Andreas Johnson som i höjd med mållinjen kom framrusande från den vänstra sargkanten. Någon halvmeter från målet sätter han till klubban, det är en stenhård passning, vinkeln är minimal men pucken sitter i målet bakom Justin Pogge. Klockan stod då på 19:03. Bara 45 sekunder senare stod det 0-2 på resultattavlan sedan Joel Lundqvist efter en rörig situation skickat upp pucken i det högra krysset. Det var Ludqvists 16:e mål i år.

Det blev en riktigt brant uppförsbacke för hemmalaget efter Spencer Abbotts styrning som innebar 3-0 till Frölunda. Abbott styrde Andreas Johnsons skott med ryggen mot målet. Andra perioden var Frölundas, laget täppte till längs kanterna på ett sätt man inte gjorde i den första perioden. Färjestad tilläts på så vis inte att så enkelt ta sig in i offensiv zon. I slutet av perioden vågar vi påstå att Frölunda stängde matchen, då gjorde Tom Nilsson 4-0 till gästerna efter att ha prickskjutit pucken i mål från slottet.

– Vi slösar enormt med kraft i egen zon, vi är ganska nöjda fram till första målet, jag vet inte vad som händer sedan. Ska man vara med i toppen får man inte tumma på någonting, då blir man straffad, konstaterade Färjestads Mikael Johansson efter den andra perioden.

"Lasse är grym i målet"

Frölunda kunde tack vare två numerära överlägen tidigt i den tredje perioden göra två snabba mål. Det första av Henrik Tömmernes, inte helt olikt lagets första mål då Tömmernes passade Johnson, nu sköt han i stället ett stenhårt direktskott rakt i mål för 5-0. Bara dryga minuten senare gjorde Andreas Johnson 6-0 med en man mer på banan, då hade klockan ännu inte nått fem minuter av tredje.

Återstoden av matchen handlade om Färjestads försök att spräcka den försmädliga målnollan. Frölunda kämpade heroiskt för att hjälpa sin målvakt Lars Johansson att hålla tätt och det gick vägen. Med Johansson i målet har Frölunda bara förlorat en match av 19.

– Hela laget känns bra och Lasse är grym i målet, sa Frölundas Andreas Johnson efter matchen och fortsatte:

– Det är väldigt jämnt innan första målet och när vi fått tvåan så känns det tryggt resten av matchen. Vi gjorde de första fyra i fem mot fem också.

Johnson gjorde tre poäng i matchen (2+1) och var därmed tillsammans med Spencer Abbott (1+2) poängbäst i Frölunda.