• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Rögle
RBK

Karlskrona vill vinna på hemmais igen

8 januari 2016 15:15

Den 26 september segrade Karlskrona i ABB Arena Karlskrona mot Djurgården. Sedan dess har det blivit idel förluster på hemmais. En dyster trend man självklart vill ändra på i lördagens möte mot Rögle.


Tidigare möten

Lagen har mötts två gånger tidigare denna säsong och båda gångerna har Rögle stått som segrare. Först med 3-2 i Lindab Arena och sedan klara 3-0 i ABB Arena Karlskrona.

Formen på hemmaplan/bortaplan

Karlskrona har ett skralt facit i SHL denna säsong med endast tolv inspelade poäng. Än en värre trend är spelet och poängskörden på hemmais. Faktum är att Karskrona bara har tagit fyra poäng på hemmais denna säsong. Detta efter seger mot Djurgården och en strafförlust mot Örebro. Annars har det blivit idel förluster efter full tid. Det är 15 färre inspelade poäng än närmsta lag i hemmatabellen.

Rögle har dock inte mycket till bortafacit att skryta om då man endast spelat in elva poäng utanför Ängelholm denna säsong. Utöver segern mot Karlskrona på bortais har man bara mäktat med att ta två till fullpoängare på bortais. Faktum är att senaste bortasegern för Rögle just var mot Karlskrona den 14 november.

Spelare att hålla koll på

I hemmalaget så stod Riley Holzapfel för ett mål i senaste matchen när Karlskrona föll mot Färjestad. Holzapfel har därmed nu gjort sex poäng på de sju senaste matcherna och kan vara en spelare Karlskrona får förlita sig på i jakten på en ny hemmaseger.

Hos Rögle går det inte att blunda för Patrick Cehlin som är inne i en hysterisk form med poäng i åtta av de nio senaste matcherna. Intressant blir det dock att se om han kan studsa tillbaka från senast. Det var nämligen i matchen mot Djurgården som poängsviten bröts och dessutom noterades Cehlin för mindre smickrande -3 i plus/minus i senaste matchen.

Kommentarer från lagen

– Vi har en del nykomponerade kedjor som måste spela in sig men som gör det bra på det stora hela, när vi väl spelar bra. Men sen går vi ner oss lite stundtals och då går vi också ner som ett kollektiv och det måste vi förbättra, säger tränaren Pelle Hånberg i Karlskrona till klubbens hemsida.

– Vi får ta med oss sista perioden mot Djurgården som vi vann med 2-0. Det är tätt mellan matcherna och vi kan inte gräva ner oss för den här förlusten, det är en ny viktig match i Karlskrona på lördag. Det är bara att studsa tillbaka, menade Rögles målvakt Lars Volden till klubbens hemsida efter Djurgårdsmatchen.

Läget i lagen

Karlskrona har fortsatt Tom Linder på skadelistan. Han är på väg tillbaka efter en hjärnskakning men är inte riktigt redo för spel än.

Rögle har inga nya skador att rapportera om. Almen Bibic är tillbaka på lördagen efter sin avstängning. Kevin Marshall är avstängd ännu en match.

Notera att

* Rögles senaste bortaseger var mot just Karlskrona

* Båda lagen är statistiskt sett relativt svaga i powerplay/boxplay.

* Karlskronas John Henrion skjuter mest i ligan med sina 101 skott.

* Ingen spelare i Karlskrona ligger på plus i plus/minus-statistiken.

Fem sensate

Karlskrona-Färjestad 2-4 Rögle-Djurgården 3-5
Växjö-Karlskrona 8-1 Rögle-HV71 6-2
Malmö-Karlskrona 2-1 STR Linköping-Rögle 7-2
Karlskrona-Frölunda 3-6 Rögle-Örebro 7-2
Linköping-Karlskrona 6-1 Brynäs-Rögle 2-1 OT