Karlskrona
KHK

Rögle vann äntligen på bortais

9 januari 2016 20:55

För första gången på närmare två månader kunde Rögle fira en seger på bortais. Nu precis som då kom vinsten borta mot Karlskrona, denna gång via de dramatiska slutsiffrorna 1-2.

Trots sin långa förlustrad klev Karlskrona ut energifyllt och satte tempot i hemmamötet med Rögle. Den första klara chansen dröjde till den sjätte minuten, då Alexander Bergström fångade upp pucken och avslutade tätt utanför. Ju längre perioden led desto mer växte Rögle in och gästerna började att trycka tillbaka hemmalaget.

När så Karlskrona inte lyckades rensa ur egen zon fick Ludvig Elvenes fritt fram till sitt första SHL-mål och 0-1 för Rögle. Gästerna hade sedan bud på ytterligare mål, men istället kom kvitteringen. Med klockan på 18.45 klippte Jesper Olofsson till och 1-1 satt bakom Lars Volden.

– Jag tycker att KHK kommer ut lite starkare än oss. Det gäller att vi tar över nu i andra och tredje och visar vägen, sade Rögles Elvenes till C More i periodpausen.

"En stor vinst för oss!"

Mittperioden inleddes sedan i ett enormt tempo, med en nio minuter lång sekvens utan avbrott. När spelet sedan satte sig var det Rögle som skapade de hetaste chanserna. Gästerna skulle även få utdelning och i spel fem mot fyra slog Ludvig Rensfeldt en retur i nät via Karlskronaback. Joachim Rohdin var sedan nära att kvittera för Karlskrona, men 1-2 stod sig perioden ut.

– Vi är nära, men vi måste få lite mer puckar på mål och framförallt vara där. Då kan vi peta in någon i tredje, förklarade Rohdin för C More.

Hemmalaget styrde även den tredje perioden mot ett tillbakadraget Rögle. Skotten ven kring Lars Voldens målbur, men riktigt nära var egentligen bara Emil Larsson. Trots hård press med sex utespelare i slutminuterna åstadkom aldrig Karlskrona någon kvittering och laget föll för den nionde matchen i rad. För Rögles del blev det däremot tre poäng och den första bortavinsten sedan 14:e november.

– Det är en stor vinst för oss! Speciellt med tanke på besvikelsen efter förlusten senast, log Rögles Jordan Smotherman när han summerade vinsten för C More.