Brynäs vändning bröt förlustsviten

9 januari 2016 20:48

Tre raka förluster fick vara nog. På lördagen studsade Brynäs tillbaka upp på vinnarspåret, via 3-2 hemma mot Malmö. Segern grundlades i mittperioden då laget vände med tre mål inom loppet av fem minuter.

Malmö öppnade bortamötet med Brynäs piggt och man fick tidigt chansen i numerärt överläge. Jens Olsson prickade där målramen, men Brynäs redde ut situationen och växte snabbt in i matchen. Åtta minuter in ledde sedan en Malmöomställning fram till att Stefan Warg fångade upp pucken och sköt. Framför mål höll sig Frederik Storm framme och styrde in 0-1 för gästerna.

Brynäs fick en stund senare chansen i dubbla fem mot fyraspel. Pressen var stundtals hård och Greg Scott prickade stolpen med ett rappt avslut. En stabil Jonas Gunnarsson lyckades dock stänga igen sin målbur, något som tog Malmö till vila i ledning.

– Jag tycker att det är ett bra tempo med många tacklingar. Det är en tuff match, summerade Frederik Storm perioden för C More.

Målskytten och hans Malmö skulle få en ännu tuffare uppgift i mittperioden. Där kom Brynäs ut med stor beslutsamhet och tog direkt ett fast grepp om spelet. Hemmalaget låg på under hela upptakten, med gott om avslut och hårt tryck.

Starkbaum räddade friläge i slutskedet

Utdelningen skulle till sist även komma och då släppte allt för Brynäs. Med 7.34 spelat lyfte Greg Scott in kvitteringen och bara halvminuten därpå vispade Daniel Mannberg in ledningsmålet. Nick Johnson fyllde även på i numerärt överläge, när han fem minuter senare styrde in 3-1 efter fint passningsspel. Malmö lyfte sig en aning mot slutet och ställningen stod sig.

– Första 15 av perioden är riktigt bra, det känns som att det var längesen vi spelade så bra. Det är ingen tvekan. Det är full fart på alla fyra kedjor och alla ser ut att ha kul därute, sade målskytten Mannberg till C More.

Men Malmö skulle bita tillbaka och i den tredje perioden hade Fredrik Händemark och Björn Svensson ett dubbelläge som Starkbaum parerade. Målvakten skulle till slut kapitulera, när Händemark i spel fem mot fyra slog in 3-2 efter en rörig situation. Gästerna hade sedan flera bud på kvittering, men trots friläge för Nils Andersson höll Starkbaum tätt. Brynäs vann med uddamålet och bröt den tre matcher långa förlustsviten.

– Det var en tuff match. Sett över 60 minuter är vi klart bättre och vi vinner välförtjänt, summerade Brynäskaptenen Anton Rödin för C More.