Luleå visade klassen i derbyseger

14 januari 2016 21:40

Luleå Hockey visade sin styrka mot antagonisterna Skellefteå AIK när man under torsdagen vann med klara 5-2. Lagkaptenen Johan Harju var matchvinnare med två mål för Luleå.

Trycket i Coop Norrbotten Arena lyfte nästan taket när matchen drog igång, och till en början var det gästande Skellefteå som tog tag i taktpinnen, men när Luleå fick matchens första powerplay svängde pendeln över till hemmalagets fördel.

I spelet med en man mer så kom också 1-0 efter ett fint samspel där Jonathan Sigalet hittade fram till Jacob Lagacé som klippte in pucken från sin position i slottet. Luleå fortsatte att skapa lägen efter det och Markus Svensson hos Skellefteå fick svettas i mål, men klarade av det med bravur.

Skellefteå tog över mer i den andra perioden och får klassas som det mer spelförande laget genom hela perioden. Tidigt jobbade man fram ett powerplay som resulterade. Riktigt snyggt spel där Mattias Ritola hittade fram till Patrik Zackrisson som prickade rätt fram till 1-1.

Luleå skulle dock återta ledningen när Johan Forsberg från snäv vinkel hittade fram till 2-1.

Men det var Skellefteå som var spelförande och det skulle ge resultat. Erik Forssell sköt på täckande Luleåbackar och när pucken då damp ner framför Jimmie Ericsson så drog han till direkt fram till 2-2.

Kapten Harju visade vägen

I den tredje perioden tog Luleå över spelet. Johan Harju bombade in 3-2 efter att Luleå haft ett långt anfall och därmed bröt han sin måltorka på 17 raka matcher. Efter det målet så var det Luleå som malde på och när Emil Sylvegård från nära håll satte 4-2 kändes det som att matchen avgjordes.

Harju nöjde sig dock inte med det och i ett fint samspel med Jacob Lagacé så satte han också 5-2 mellan benen på Markus Svensson.

Skellefteå försökte mot slutet med Luleå stängde ner anfallsförsöken på ett bra sätt.