Hemma
Brynäs
BIF
Borta
MoDo
MoDo

Brynäs går för tvåsiffrigt mot MODO

14 januari 2016 10:00

Brynäs tar emot sin, sett över de senaste åren, önskemotståndare. Gävlelaget har nämligen hela nio raka segrar mot MODO och siktar givetvis på att ha gått upp på tio raka runt klockan halv tio på torsdagskvällen.


Formkollen

Brynäs fick senast stopp på sin tre matcher långa förlustsvit. Sett till de åtta senaste matcherna har Brynäs tagit fem segrar så formen över den perioden får anses vara god.

MODO har stött på svårast tänkbara motstånd i de två senaste matcherna. Laget har svarat för bra insatser, seger mot Frölunda och bra spel mot Skellefteå. Fem poäng på de nio senaste matcherna är dock inget som skrämmer slag på motståndarna.

Fem senaste matcherna

9 jan Brynäs-Malmö 3-2
6 jan Skellefteå-Brynäs 3-0
30 dec Brynäs-Djurgården 1-3
28 dec HV71-Brynäs 5-2
26 dec Brynäs-Linköping 3-1
9 jan MODO-Skellefteå 0-3
6 jan Frölunda-MODO 3-4
30 dec MODO-Luleå 2-3
28 dec Örebro-MODO 2-1
26 dec Växjö-MODO 3-4PS

Läget i lagen

Brynäs fick senast klara sig utan Mattias Nörstebö, Simon Bertilsson, Petr Vrana, Sondre Olden och Anssi Salmela.

MODO saknade mot Skellefteå Nichlas Torp och Byron Ritchie. Båda är på god väg tillbaka efter lång skadefrånvaro och allra närmast lär Torp vara en comeback.

Notera att:

  • Brynäs har alltså haft otroligt fina resultat mot MODO de senaste säsongerna. De nio (!) senaste mötena har slutat med Brynässeger och gävlelaget går nu för tvåsiffrigt i det avseendet.
  • De två mötena den här säsongen har varit målglada tillställningar, 4-3 och 7-4.
  • Poängbäst i de matcherna har föga överraskande Brynäs förstakedja varit. Anton Rödin, Greg Scott och Oskar Lindblom har alla noterats för fyra poäng.
  • Målbäst däremot är MODO:s Maxim Lapierre som hittat rätt tre gånger mot Brynäs.
  • Senaste MODO-segern över Brynäs kom den 14 november 2013.
  • MODO har nio poäng upp till både Rögle och Malmö på rätt sida av strecket. Segrarna behöver komma nu för att få närkontakt. Det har trots allt gått 32 av 52 omgångar av SHL 2015/2016.
  • Brynäs har tagit något mer än dubbelt så många poäng som MODO hittills.

Citaten

– Skönt för oss att få vända en trend på tre förluster. Framförallt på sättet som vi spelar och vi kan ta med oss många saker, sammanfattade Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin på presskonferensen efter segern mot Malmö.

– Vi orkar spela med i 60 minuter med hög intensitet och hög press och vi skapar hela vägen in. Det finns mycket jag kan ta med mig, vi är på rätt väg. Vi gör en bättre match idag än i Göteborg, så är hockey ibland, sa MODO-tränaren Andreas Johansson på presskonferensen efter förlusten mot Skellefteå.