Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Skellefteås powerplay fällde avgörandet

16 januari 2016 18:42

Det doftade slutspel över dagens finalrepris mellan Skellefteå och Växjö. Intensivt spel och grinigt efter var och varannan avblåsning i en match som Skellefteå vann med 4-1 efter tre mål i numerärt överläge.


I en högintensiv förstaperiod var det hemmalaget som tog tag i spelet och drog upp tempot. Växjö stod upp bra spelet fem mot fem, men kunde inte stå emot när Skellefteå fick chans i numerärt överläge. Axel Holmström gjorde 1-0 fint framspelad av Adam Pettersson och innan perioden var slut dubblade John Norman Skellefteås ledning.

"Roligt att spela"

Den höga intensiteten fortsatte i andra perioden och det gruffades efter var och varannan avblåsning. Skellefteå höll i taktpinnen och Växjö stack upp i kontringar. Mittakten såg länge ut att sluta mållös, men med trettio sekunder kvar visade Skellefteå återigen varför de är seriens bästa lag i numerärt överläge då Martin Lundberg tryckte in 3-0-målet från nära håll.

– Det är en roligt match att spela. Bra fart där ute och två bra lag, sa Axel Holmström, SAIK, till C More inför sista akten. Det är bara köra på och gå för 4-0.

"Självförtroendelöst"

Vilket man också gjorde tio minuter in i sista perioden då John Norman gjorde sitt andra mål för kvällen, återigen i numerärt överläge. 4-0 och matchen avgjord. Alexander Johansson reducerade för Växjö mot slutet och skrev slutsiffrorna till 4-1.

– Vi försöker kämpa och slita, men vårt boxplay är för tillfället väldigt självförtroendelöst. Så det är tufft, konstaterade en besviken Alexander Johansson, VLH, till C More.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match från start i 60 minuter, sa Skellefteås tvåmålsskytt John Norman till C More. Bra rakt igenom. Bra fart och bra passningsspel.