Frölunda
FHC

Ludvig Rensfeldt såg till att bryta Lars Johansson vinstsvit

16 januari 2016 18:25

Inför lördagens drabbning med Rögle hade Frölundas burväktare Lars Johansson vunnit samtliga 18 matcher han startat. Den sviten såg Rögle och Ludvig Rensfledt med sitt hattrick till att bryta när laget vann med 6-3.

Lördagen bjöd på det första mötet i back-to-back mellan Rögle och Frölunda. Efter en jämn inledning på matchen lyckades Rögle göra första målet i matchen. Henrik Tömmernes och Joel Lundqvist krockade på egen blålinje och Ludvig Rensfeldt snappade upp pucken och kom helt fri med Lars Johansson. Efter en snygg dragning kunde Rensfeldt lyfta upp 1-0 i nättaket.

Efter målet handlade det mesta om Frölunda som tryckte på ordentligt för att få in en kvitteringspuck. Så blev inte fallet, för med drygt två minuter kvar av den första perioden skulle Rensfeldt slå till igen. Patrik Cehlin stod för förarbetet med en snygg skottfint och passning till Rensfeldt som återigen överlistade Johansson i ett friläge.

Den andra perioden handlade inledningsvis bara om Frölunda som också skulle komma tillbaka i matchen. Först statte Elias Fälth reduceringen från backplats innan Arrturi Lehkonen kunde kvittera från nära håll. När Frölunda senare drabbades av sin första utvisning i matchen skulle det smälla bakom Lars Johansson på nytt. Christopher Liljewall hittade Jordan Smotherman som satte 3-2.

Hattrick från Rensfeldt

Innan perioden var slut skulle Rögle på nytt gå ifrån till en tvåmålsledning och vem skulle överlista Johansson om inte Rensfeldt. För tredje gången lyckades stekhete Rensfledt ställas helt fri med Frölundas målvalt och för tredje gången blev det mål. Med ett rappt skott under armen fullbordade han sitt hattrick.

– Det är första gången jag gör hattrick så det är väldigt kul. Det handlar om självförtroende, jag är inte en bättre hockeyspelare än för en vecka sedan. Jag känner mig säkrare när jag får läget och är i zonen helt enkelt" säger hattrick-skytten efter två perioder.

I den tredje perioden byttes Lars Johansson ut till förmån för Johan Gustafsson. Gästerna tryckte på för fullt för att hämta in underläget och efter drygt halva perioden fick gästerna utdelning.

Patrik Carlsson sköt från blålinjen och Ryan Lasch styrde in pucken förbi en skymd Lars Volden.

När Jacob Larsson utvisats i slutet av den tredje perioden gjorde hemmalaget precis som i sitt första powerplay, nämligen mål. Patrick Cehlin hittade Sebastian Wennström som mellan benen och via stolpen gjorde 5-3. Rögle gjorde även 6-3 i tom kasse genom Jordan Smotherman, vilket blev slutresultatet.

I och med förlusten bröts Lars Johanssons 18 matcher långa segersvit och Rögle tog en mycket tung seger i bottenskiktet av tabellen. Notera att lagen redan imorgon drabbar samman i Göteborg och Scnadinavium.