Linköping vände och vann mot Färjestad

16 januari 2016 18:40

Det var mycket känslor vi bjöds på när Färjestad och Linköping drabbade samman för andra gången på tre dagar. Precis som på torsdagen var det helt jämt efter tre perioder, men i förlängningen kunde Nick Sörensen sätta 3-2 till gästerna.

Det märktes att lagen drabbade samman för två dagar sedan då den första perioden bjöd på otroligt mycket känslor och utvisningar. Det var dock Linköping som skulle få en smakstart på drabbningen. Andrew Gordon tog tillvara på ett pucktapp från Sebastian Erixon och efter drygt en minut satte 1-0 till gästerna.

Färjestad skulle dock komma tillbaka målmässigt när Milan Gulas vann pucken mot Jonas Junland och serverade Rasmus Asplund som lyfte in kvitteringen i taket. Slutet av perioden bjöd på massvis av utvisningar och gruff, men inga fler mål.

– Det är en kul hockeymatch och det märks att vi möttes för två dagar sedan. Det är mycket känslor och grinigt hela tiden. Det är klart att vissa saker kommer upp från matchen i torsdags. Jag tycker det är kul med känslor, vi ska tacklas och spela fysisk hockey, sa Ole Kristian Tollefsen efter den första perioden.

Den andra perioden blev lite lugnare än den första, men utvisningar var det gott om även i den andra. Det var också två sådana som föranledde periodens enda mål. Gustav Forsling och Anton Karlsson utvisades kort efter varandra hos gästerna och det blev ödestigert. För i fem mot tre spelet behövde Färjestad bara 14 sekunder innan Robbie Earl hade styrt in Mikael Johanssons skott förbi Marcus Högberg.

– Det är sådär i den andra, ingen höjdare. Det är lite väl mycket utvisningar från oss. Vi måste vara lite smartare där ute på isen i tredje, sa Linköpings Jonas Junland i C More efter två akter.

Sörensen avgjorde igen

I den tredje perioden fortsatte Linköping att dra på sig en hel del utvisningar och det såg ut som att Färjestad skulle hålla undan. Men med knappt fyra och en halv minut kvar av den tredje perioden kunde Garrett Roe styra in Jonas Junlands skott i mål. Precis som på torsdagen gick matchen alltså till övertid.

I övertiden fick Färjestad chansen att avgöra när Junland utvisats, men hemmalaget misslyckades och istället kunde Linköping segra. Nick Sörensen kom i en otrolig fart, siktade och pricksköt in 3-2 i krysset bakom Lars Haugen. Det var andra gången den här säsongen som just Nick Sörensen avgjorde i förlängningen mot Färjestad.

I och med segern lyckades Linköping hålla Färjestad bakom sig i tabellen och gå förbi Brynäs i den haltande SHL-tabellen.