• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

HV71 ska dra nytta av hemmastyrkan

15 januari 2016 15:59

HV71 fick vända hem tomhänt från Örebro på torsdagskvällen. Nu har laget laddat batterierna och kommer fulla av energi till hemmamatch mot Djurgården, och i Kinnarps Arena - där är smålänningarna starka.


Formkollen

HV71 har vunnit fem av sina åtta senaste matcher. I torsdagens match mot Örebro åkte laget dock på pumpen. I de fyra senaste matcherna har laget släppt in tre mål eller fler, så defensiven behöver skärpas upp framöver. Hemma i Kinnarps Arena har spelet flutit på bra, fyra av de fem senaste hemmamatcherna har slutat med seger.

Djurgårdens hjärnspöke vid namn Karlskrona höll återigen på att skrämma slag på stockholmarna senast. Ledningen med 4-0 inför tredje höll på att försvinna, men Djurgården lyckades i tredje försöket ta sin första seger mot tabelljumbon.

Fem senaste matcherna

14 jan Örebro-HV71 3-0
9 jan HV71-Luleå 5-3
5 jan HV71-Växjö 3-5
30 dec Rögle-HV71 6-2
28 dec HV71-Brynäs 5-2
14 jan Djurgården-Karlskrona 4-3
9 jan Djurgården-Örebro 3-5
7 jan Rögle-Djurgården 3-5
30 dec Brynäs-Djurgården 1-3
28 dec Djurgården-Färjestad 1-3

Läget i lagen

HV71 saknade senast långtidsskadade Teemu Laine, Björn Melin och Simon Karlsson. Även Ryan O´Byrne dras med skada och fanns inte med. Adam Almqvist, som gjorde två mål mot Luleå näst senast, fanns inte med på isen på torsdagskvällen.

Ett koppel spelare saknades i Djurgården senast. Daniel Brodin och Mikael Ahlén var båda avstängda och kommer att vara det även mot HV71. Därtill saknades Marcus Sörensen, Alexander Falk, Adam Ollas Mattsson och långtidsskadade Alexander Fällström.

Notera att:

  • Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen med varsin hemmaseger. HV71 vann det första med 4-3 efter förlängning och Djurgården det andra med 2-0.
  • Båda lagen alltså saknar en del viktiga spelare.
  • Lagen har 17 segrar var i SHL hittills. Poängskillnaden förklaras av att Djurgården har fler trepoängare och färre förluster under ordinarie tid.
  • Men går matchen till förlängning är det fördel HV71. Båda har spelat fem matcher som varit oavgjorda vid full tid. HV71 har vunnit fyra av dem och Djurgården endast en.

Duellen mellan stjärnbackarna

Djurgårdsbacken Linus Hultström har varit lyckosam i lagens två möten. Han har noterats för ett mål och en assist i båda matcherna.

I HV71 är det också en back som har varit mest framträdande i matcherna mot Djurgården. Niklas Hansson gjorde två mål och en assist när HV71 vann i Jönköping efter förlängning.

Citaten

– Vi har tidigare haft ett par tapp i tredje perioden, och när de fick in ettan och tvåan kan det sätta sig lite mentalt, kommenterade Djurgårdens assisterande tränare Mikael Håkansson det faktum att laget höll på att tappa 4-0 i tredje mot Karlskrona senast.

– Vi faller lite på egna misstag. Sett över 60 minuter gör vi ingen dålig match, men inte tillräckligt bra för att vinna, sa HV71:s tränare Johan Lindbom på presskonferensen efter matchen mot Örebro.