Svängigt när HV71 vann mot Djurgården

16 januari 2016 19:22

Det märktes att det var två lag på jakt efter en topp sex-placering i Jönköping ikväll. HV71 och Djurgården turades om med initiativet och till slut var det hemmalaget som drog det längsta strået och vann med 4-2.

Djurgården bad inte om ursäkt för sig och tog tag i taktpinnen direkt. Framförallt förstakedjan med Patrick Thoresen, Matt Anderson och för dagen inlånade allsvenske poängkungen Michal Haga satte hög press i HV:s zon och Thoresen gav rättvist bortalaget ledningen i fjärde spelminuten. HV71 jobbade sig succesivt in i matchen och Niclas Hansson reducerade i numerärt överläge med ett löst skott från blålinjen som styrdes in via en Djurgårdsklubba.

Ombytta roller

I andra perioden var rollerna ombytta. Det Djurgården gjorde så bra i första gjorde HV71 i andra. De störde DIF högt och stressade ofta fast dem i egen zon och tog rättvist ledningen efter att Chris Abbot och Mattias Tedenby kommit i två-mot-ett-läge.

– Första perioden var bra, andra perioden jättedålig, så vi måste upp, sa Patrick Thoresen, DIF, till C More. Vi slarvar jättemycket i passningsspelet. Får vi igång passningsspelet bätttre får vi upp spelet i anfallszon där vi vill vara.

Grinigt

Thoresen reducerade för Djurgården tidigt i tredje perioden, men i denna jämna, intensiva och griniga match skulle HV71 till slut dra längsta strået. Simon Önerud gav sitt lag ledningen igen efter mål i powerplay och Lawrence Pilut fastställde slutresultatet i tom kasse till 4-2 precis när slutsignalen ljöd.

– Vi är lite sådär i första perioden sen kommer vi upp i andra och tredje. Börjar smälla på och öka farten. Tycker vi tar över ju längre matchen går, sa Lawrence Pilut, HV71, till C More.