• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Tar Örebro eller Brynäs tredje raka segern?

15 januari 2016 15:58

Örebro och Brynäs har två raka segrar när de på lördagen drabbar samman i Behrn Arena. Formen är med andra ord positiv även om Örebro har fler poäng sett till de senaste fem matcherna.


Formkoll

Efter en tung period runt och innan jul har Örebro tagit poäng i fem raka matcher med två segrar på rad nu på slutet. Senast höll laget dessutom nollan efter en strålande insats mot HV71. Det var Julius Hudaceks fjärde nolla den här säsongen och efter annandagsförlusten mot Rögle, där Örebro åkte på en riktig stjärnsmäll, 2-7, har målvakten varit riktigt stabil. De senaste fem matcherna har han bara släppt in åtta mål.

Åtta mål är allt Brynäs gjort de senaste fem matcherna. Precis som Örebro har laget två raka segrar med sig, men innan det har laget blandat och gett.

14 jan Örebro-HV71 3-0
9 jan Djurgården-Örebro 3-5
7 jan Örebro-Malmö 1-2 OT
30 dec Linköping-Örebro 3-2 PS
28 dec Örebro-MODO 2-1
14 jan Brynäs-MODO 2-1
9 jan Brynäs-Malmö 3-2
6 jan Skellefteå-Brynäs 3-0
30 dec Brynäs-Djurgården 1-3
28 dec HV71-Brynäs 5-2

Håll ögonen på

Som tidigare nämnts är Julius Hudacek i bra form och hade HudaShow senast, när Örebro slog HV71. Hudacek är namnet i Örebro just nu då också brorsan Libor tycks vara het. Han är i alla fall lagets bästa poängplockare de senaste matcherna med tre poäng (2+1) de två senaste.

I Brynäs är det inte direkt någon som utmärkt sig på sistone. Trion Kilström, Scott och Johnson har stått för merparten av lagets mål på sistone, men det är som sagt ingen större skörd. Bernhard Starkbaum har fått förtroendet att stå alla matcher (sju stycken) sedan målvaktskollegan Felix Sandström var iväg på JVM, han har fått bra kritik och utsågs till matchens andra största stjärna när laget senast spelade (seger mot MODO, 3-2).

Skottvilja

Säga vad man vill om resultaten och målskörden, men Brynäs har avlossat skott på löpande band de senaste fem matcherna. 172 innebär drygt 34 skott per match vilket är flest skott i ligan över den perioden. Att inget annat lag gjort så få mål på samma period visar att effektiviteten brustit (4,65%). Örebro placerar sig i mitten av tabellen när man räknar antal skott de senaste fem matcherna, totalt 134 stycken och samma sak när det gäller effektiviteten, 9,70%.

Läget i lagen

När Örebro slog HV71 i torsdags saknades duon Henrik Löwdahl och Johan Adolfsson.

Även Brynäs saknade senast ett koppel spelare och det var som tidigare Simon Bertilsson, Mattias Nörstebö, Anssi Salmela och Sondre Olden. Däremot var Petr Vrana tillbaka igen efter skada.

Notera att

  • Lagen har vunnit var sitt inbördes möte tidigare i år
  • Brynäs näst bäste poängplockare Greg Scott inte gjort någon poäng mot Örebro i år.
  • Brynäs målkung Anton Rödin har gått mållös från de senaste fem matcherna.
  • Örebro ligger näst sist (efter Karlskrona) i tekningsstatistiken den här säsongen, 44,20%