Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Anttila avgjorde med märkligt mål

16 januari 2016 20:57

Örebro säkrade tre poäng via 3-2 hemma mot Brynäs på lördagen. Matchvinnare blev Marko Anttila, som med ett studsande långskott avgjorde med bara tre minuter kvar att spela.


Brynäs var nära att få en riktig smakstart på bortamötet med Örebro. I ett tidigt fem mot fyraläge prickade Mathias Porseland målramen, med ett skott som gick förbi en skymd Julius Hudacek. Örebro å sin sida växte snabbt in och med ett högt presspel fick laget fast spelet på offensiv planhalva.

Chanserna var dock få till antalet, men med 17 minuter spelat öppnades en yta. Marko Anttila lade en svepande passning till en framstormande Kalle Olsson, som med ett rappt skott skickade in 1-0 via den bortre stolpen. Daniel Viksten var kort därefter nära att utöka Örebroledningen och tvingade Felix Sandström till vass räddning.

– De har lite mer puck än vad vi har, men inte så mycket lägen. Vi spelar bra defensivt och har utnyttjat de chanser som vi haft, summerade målskytten Olsson för C More.

Mittenakten öppnades sedan starkast av Brynäs, som tvingade fram utvisningar på Örebro. I spel fem mot tre dröjde det sedan bara fem sekunder innan Jonathan Pudas bombade in 1-1. Johan Wiklander var dock nära att ge snabbt svar på tal, när han kort därpå prickade ribban.

Skott från mittzonen avgjorde

Spelmässigt tog sig även Örebro in alltmer i perioden. Felix Sandström tvingades till flera ingripanden, den allra svettigaste på Emil Eriksson avslut från nära håll. Utdelningen skulle till slut komma för Örebro och i spel fem mot fyra fick Daniel Viksten utrymme att sikta in 2-1.

– Vi spelar bra i långa stunder, men när det kommer till att trycka in puckarna så studsar den inte rätt. Det har inte med tur att göra. Jobbar vi hårdare så kommer målen också, menade Anton Rödin inför tredje i samspråk med C More.

Bara några minuter in i slutperioden fick sedan Justin Hodgman ett drömläge till att utöka hemmaledningen. Men med ett nära på öppet mål fick amerikanen ingen träff och Sandström fångade upp pucken. Istället skulle Brynäs kvittera, när Nick Johnson som från ingenstans skickade in 2-2 på en retur.

Gästerna öste även på efter kvitteringen, med en god möjlighet för Ponthus Westerholm. Ännu bättre läge fick Daniel Viksten från straffpunkten, men Sandström räddade. Matchen såg ut att gå mot förlängning när Marko Anttila med 17 minuter på klockan skickade iväg ett skott från mittzonen. Pucken styrdes upp i plexiglaset, studsade märkligt ner i ryggen på Sandström och in i nät till matchvinnande 3-2 för Örebro.

– Hockey är kul. Ibland spelar man en match utan att göra mål och ibland skjuter man från mittzonen och den går in. Därför är hockey så roligt, log hjälten Anttila för C More.