• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
MODO
MODO

Karlskrona ska sätta käppar i MODO-hjulet

15 januari 2016 15:55

Viktiga poäng står naturligtvis på spel, framförallt för MODO som fortfarande har hyfsad kontakt med lagen ovanför kvalstrecket. Men Karlskrona har förutom poängen sin stolthet att spela för, och viljan att sätta punkt för sin tio matcher långa förlustsvit.


Formkollen

Formen hos Karlskrona respektive MODO är förstås tveksam, det är bara att kolla på tabellägena. Men det har den egentligen inte varit på hela säsongen för något av lagen.

Den resultatmässiga formen hos Karlskrona behöver knappast kommenteras efter att den tionde raka förlusten kom senast mot Djurgården. Här kan trots det nämnas att laget svarade för en heroisk tredje period och var på vippen att hämta upp underläget med 0-4.

MODO har gått bet på poäng i de två senaste. Offensiven är inte så het för tillfället och de har bara gjort åtta mål de senaste fem matcherna. Då kom fyra av dem i segern mot Frölunda.

14 jan Djurgården-Karlskrona 4-3
9 jan Karlskrona-Rögle 1-2
7 jan Karlskrona-Färjestad 2-4
30 dec Växjö-Karlskrona 8-1
28 dec Malmö-Karlskrona 2-1 SO
14 jan Brynäs-MODO 2-1
9 jan MODO-Skellefteå 0-3
6 jan Frölunda-MODO 3-4
30 dec MODO-Luleå 2-3
28 dec Örebro-MODO 2-1

Läget i lagen

Karlskrona spelade senast utan Tom Linder, David Westlund, Mattias Granlund och Gustav Ahnelöv.

MODO har fortfarande Nichlas Torp och Byron Ritchie på skadelistan. De närmar sig comeback och Torp är allra närmast.

Notera att:

  • Karlskronas Toni Kähkönen i de tre senaste matcherna skolats om till att spela back, han är ju egentligen forward. Det har resulterat i två assist, totalt åtta under säsongen. Han står fortfarande på noll gjorda mål i Karlskrona, en klar missräkning för en spelare som totalt gjort 96 mål i finska Liiga.
  • MODO har haft Karlskrona på besök två gånger tidigare under säsongen, och vunnit båda (5-2 och 5-4). Det här blir alltså lagets första besök i Blekinge.
  • Båda lagen har varsin representant på topp tio-listan över antal avlossade skott som gått på motståndarmålet. Karlskronas John Henrion ligger tvåa med 110 skott på mål och MODO:s Maxim Lapierre sjua med 91 skott.
  • Karlskrona har fått flest antal skott mot det egna målet i SHL, 1029 stycken. MODO har fått näst flest med 988.