Brynäs
BIF

Sweatt gav Luleå snabb revansch

30 januari 2016 18:55

Luleå tog snabb revansch på Brynäs i duons andra back-to-back-möte. Men det krävdes straffar för att skilja lagen åt, där Bill Sweatt visade kyla och sköt vinsten till Luleå via 2-1.

Rond två av Luleå och Brynäs back-to-back-duell inleddes i ett högt tempo. Lagen bytte både puck och anfall med varandra, men matchbilden ledde till få målchanser. Klart närmast var Luleås Lucas Wallmark, med ett friläge som Felix Sandström stoppade. I övrigt var det ont om öppna lägen och perioden slutade mållös.

– Vi håller dem på utsidan rätt bra. Vi hade förväntat oss ett rejält tryck från dem idag, men de sätter oss inte riktigt på prov ännu, sade Brynäsforwarden Jesper Ollas till C More efter första 20.

Om den första perioden var chansfattig var den andra desto mer händelserik. Brynäs fick tidigt chansen i ett numerärt överläge, där det istället var Luleås Wallmark som snodde åt sig pucken i en kontring. Åt det andra hållet skapade bröderna Westerholm en dubbelchans, då Ponthus prickade stolpen och Pathrik stoppades av Joel Lassinantti. Luleå avslutade sedan perioden starkt och Sandström tvingades till flera parader.

Sandström med fenomenala räddningar

– Vi spelar helt okej, följer vår matchplan och gör det svårt för Skellefteå. Fortsätter vi så här kommer det att bli bra för vår del, sade Luleås Anton Hedman till C More i breaket före tredje.

Väl tillbaka ute på isen bjöd lagen på en tempohöjning i spelet. Mest drivande var Luleå, något som även visade sig i form av 5-1 i skott efter sex minuter. Med 7.32 spelat bröts slutligen dödläget. En hårt pressad Felix Sandström tappade sin klubba, Christian Jaros fintade skott och lade upp för Jakob Micflikier som styrde in 1-0.

Glädjen hos hemmafansen blev dock kortvarig. Bara tre minuter senare sköt Nörstebö ett skott som täcktes, studsade och landade hos en omarkerad Ponthus Westerholm fram till 1-1. Avslutningen kom sedan att tillhöra Luleå, som endast hindrades av en fenomenal Sandström.

Målvakten skulle till slut få kapitulera. Efter att Nick Johnson bränt ett friläge i förlängningen gick matchen vidare till straffar, där Bill Sweatt blev stor hjälte. Med sitt 2-1 sköt han bonuspoängen till Luleå och gav laget en skön revansch på gårdagens förlust mot just Brynäs.