Drömstart bäddade för seger för Växjö

30 januari 2016 21:21

Innan en minut hade gått i matchen hamnade Rögle i underläge, som kom att bestå ända in i slutet. Växjö vann sedan med bombsäkra 4-1, vilket innebar komfortabla såväl som viktiga poäng för den regerande mästaren.

Det gällde att vara med från början när matchen mellan Rögle och Växjö drog igång i Ängelholm. För 22 sekunder efter nedsläpp tilldömdes matchens första utvisningar, en dubbelutvisning dessutom, och 24 sekunder senare gjorde Teemu Laakso 1-0 för Växjö genom en fullträff upp i krysset.

Tagen av den intensiva starten skulle Rögle komma att lyfta sig spelmässigt i jakt på en kvittering i den första perioden - men Växjö svarade med samma medicin. De två relativt formsvaga lagen skulle bjuda upp till jämn kamp och det var ingenting, utöver Teemu Laaksos ledningsmål, som skulle skilja de åt efter 20 minuters spel.

– Våra forwards är för mesiga i framför deras mål. Nihlstorp ser vartenda skott, sa Rögletränaren Anders Eldebrink kritiskt till CMore i periodpausen.

Froms första SHL-poäng

Den andra perioden blev en tillställning med två helt skilda ansikten. Första halvan kontrollerades av Växjö, och där kunde också bortalaget se till att springa iväg på resultattavlan. Joey Crabb gjorde först 2-0, då han pangade iväg pucken från slottet, och Niclas Lundgren satte 3-0 efter ett lurigt skott från blålinjen.

Andra halvan innebar en rejäl uppryckning av Rögle, om än inte med samma återspegling av det i målkolumnen. Men ett reduceringsmål blev det trots allt. Nyförvärvet Felix Schütz gjorde då sitt tredje mål på två matcher, men mest glädjande var kanske framspelningen av Mattias From. Det var nämligen den danske juniorens första poäng i SHL.

"En viktig seger"

Rögle gjorde vad man kunde för att tidigt komma tillbaka på resultattavlan i den tredje perioden, men Cory Murphy pulvriserade såväl pucken som Rögles hopp när han pangade in ett skott i krysset. Resterande del av matchen kom sedan att präglas av irriterat spel och bråk efter avblåsningar, snarare än någon jämn kamp om poängen. För Växjö vann med 4-1, komfortabla siffror och sköna poäng.

– En viktig seger för oss, vi har torskat några matcher på sistone så det var skönt att hitta tillbaka till vinnarspåret, sa Växjös målvakt Christopher Nihlstorp, med ett förflutet i just Rögle, till CMore efter slutsignalen.