• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
MODO
MODO
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad fällde MODO - vann tredje raka

30 januari 2016 21:04

Efter att ha hamnat i underläge i den första perioden skulle Färjestad komma att rycka upp sig rejält. Ställningen 1-0 till MODO blev till slut resultatet 1-4 till gästerna och sviten är nu uppe i tre raka segrar för Färjestad.


I Örnsköldsvik var kvällens match mellan MODO och Färjestad en speciell sådan av flera anledningar. Dels var poängen, som vanligt, oerhört viktiga och dels skulle Nichlas Torp göra comeback efter sin långa skadefrånvaro.

När pucken sedan släpptes var MODO det mest pådrivande av lagen. Därför kändes ledningsmålet tämligen naturligt när det kom 11 minuter in i första perioden, genom Bill Thomas i spel fem mot fyra. Men Färjestad studsade tillbaka, åtminstone på resultattavlan. Rickard Wallin tog då vara på ett försvarsmisstag av ingen mindre än Nichlas Torp och sprätte upp pucken som betydde 1-1 i krysset i slutskedet av den första perioden.

– Vi ska vara nöjda med oavgjort, jag tycker inte att vi hjälper varandra som vi borde där ute, sa Färjestads Rickard Wallin till CMore då.

Färjestad drog ifrån

Mönstret för hur spelet skulle se ut i den andra perioden var bekant: Böljande, jämnt och i avsaknad av de särskilt klara målchanserna. Men ett nytt försvarsmisstag av MODO ställde Johan Olofsson helt fri. Olofsson kunde då fullborda vändningen till 2-1 efter en lika snygg som effektiv avdribbling av målvakten Jonatan Bjurö.

Kort tid därpå gjorde Färjestad 3-1 genom Joel Eriksson Ek. Den talangfulle junioren hittade då den yttersta maskan i krysset med sitt skott, som innebar en ledning med 3-1 till bortalaget efter två perioders spel.

Norskt spöke för MODO

MODO:s stora spöke den här kvällen hette Lars Haugen och är målvakt i Färjestad. Den norske burväktaren fullständigt dominerade mellan stolparna, och därför kvittade det att hemmalaget radade upp farliga målchanser även i den tredje perioden. Sista ordet fick istället Milan Gulas, som satte 4-1 i tom bur och såg till att Färjestads tredje raka seger var ett faktum.

– Vi kom lite snett in i matchen, men gör en heroisk insats och jobbar oss tillbaka. Det är starkt gjort att vinna, sa Färjestads lagkapten Magnus Nygren till CMore efter slutsignalen.